X

Porsche навчить свої автомобілі їздити на паливі з повітря

Компанія Porsche шукає альтернативу традиційному паливу, щоб не переводити свою лінійку машин на електротягу. Її фахівці розробили технологію, яка дозволяє створити синтетичне паливо, і вона перебуває на порозі масового застосування.

Нова технологія отримала назву eFuels. Вона дозволяє захоплювати з повітря вуглекислий газ, який потім перетворюють на паливо. Таким чином компанія не тільки заощаджує кошти водіїв, а й допомагає у боротьбі зі зміною клімату. Зазначається, що технологія проходить випробування на заводі з виробництва ефуел Haru Oni ​​в Чилі.

Технологія eFuels працює в такий спосіб. Повітря проходить через керамічний фільтр, де замість дорогоцінних металів використовується хімічна речовина. Вона зв’язує молекули вуглецю та виводить через фільтри чисте повітря. Вуглекислий газ при цьому відкладається і його використовують для виробництва синтетичних палив.

Читайте також:
Toyota розробляє екологічне синтетичне паливо – викиди скоротяться на 75%

Крім Porsche досліджують технологію прямого захоплення вуглекислого газу і такі марки, як Volkswagen, Audi, BMW, Ford і Mercedes-Benz.