X

Як швидко та просто підготувати автомобільний кондиціонер до літньої спеки

Перед настанням літа очищення автомобільного кондиціонера стає особливо важливою процедурою. За час експлуатації кондиціонер може заповнитися пилом та брудом, що не тільки погіршує якість повітря в салоні, але може призвести до неполадок у роботі системи.

Чим довше використовується система кондиціювання автомобіля, тим вищий ризик утворення в ній так само бактерій та плісняви. Вони не тільки викликають неприємний запах при включенні системи кондиціювання, але й негативно впливають на здоров’я, оскільки можуть спровокувати алергію та інфекції. Очищення кондиціонера допомагає уникнути появи неприємного запаху, забезпечує ефективнішу роботу системи охолодження та подовжує термін її служби. Також це важливо для забезпечення комфортних умов під час довгих поїздок у спеку, гарантуючи свіже та чисте повітря у салоні вашого автомобіля.

У цій статті ми розповімо про два способи очищення автомобільного кондиціонера, які під силу будь-якому автомобілісту. З їх допомогою ви можете вирішити проблему неприємного запаху та бактерій надійно та в довгостроковій перспективі.

Найпростіший і економічний варіант, це використовувати аерозольний експрес-очисник кондиціонера. Наприклад, Klima Refresh від німецького бренду LIQUI MOLY. Даний препарат діє як чистячий дезодорант для автомобілів і може бути легко використаний поза автосервісом будь-яким автовласником. На подвір’ї, на парковці, де завгодно. Вам знадобиться лише очисник та 10-15 хвилин часу. Для правильного використання очищувач встановлюють у простір для ніг переднього пасажира, у зоні всмоктування системи рециркуляції. Балон можна легко встановити за допомогою картонної коробки, в якій він продається. Двигун залишають працювати на холостому ходу, а кондиціонер переводять на рециркуляцію та включають максимальний потік холодного повітря. Після активації Climate Refresh треба закрити вікна та вийти з автомобіля. У міру того, як балон повільно випорожнюється, аерозольний туман розподіляється по вентиляційних каналах та випарнику кондиціонера. Високоефективні поверхнево-активні речовини розчиняють бруд, що утворився в системі за час її використання, і дозволяють йому стікати разом з конденсатом. Це усуває неприємні запахи безпосередньо з їхнього джерела.

Властивості LIQUI MOLY Klima Refresh:

  • гарантує свіже та чисте повітря
  • підвищує комфорт їзди
  • усуває неприємні запахи, викликані пліснявою та бактеріями

Ще більш інтенсивний метод усунення бактерій, плісняви та неприємних запахів – використання очищувача для кондиціонерів LIQUI MOLY Klima-Anlagen-Reiniger. За допомогою довгого зонда, прикріпленого до розпилювальної голівки даного очищувача, активні очищаючі компоненти можна розпорошувати безпосередньо в систему кондиціювання. Таким чином, очищаються безпосередньо як повітроводи системи кондиціювання, так і її випарник. При цьому подача очищувача безпосередньо на випарник забезпечує більш ефективне змивання з нього бруду і бактерій. У той же час ПАР утворюють на випарнику захисну плівку, яка перешкоджає утворенню нових бактерій, грибків та мікробів. Таким чином, продукт забезпечує свіже та чисте повітря з довгостроковим ефектом. Великою перевагою є простота використання і той факт, що для цього процесу не потрібно додаткового обладнання. Необхідно лише заздалегідь зняти салонний фільтр для доступу до системи.

Властивості LIQUI MOLY Klima-Anlagen-Reiniger:

  • знешкоджує плісняву та бактерії
  • гарантує свіже та чисте повітря
  • очищує повітрозабірники
  • видаляє затхлий запах
  • утворює захисну плівку

Пам’ятайте, що чистий автомобільний кондиціонер не тільки підтримує приємний аромат у салоні вашого автомобіля, але й сприяє вашому здоров’ю та комфорту за кермом. Регулярне чищення кондиціонера – запорука довгої та безпроблемної роботи вашої системи охолодження. Тому не відкладайте цю процедуру на потім, забезпечте своєму автомобілю належний догляд та насолоджуйтесь свіжим повітрям будь-якої пори року.