X

Porsche презентує ексклюзивну 911 Turbo з нагоди 50-річчя спорткара

Porsche святкує 50-річчя культового спорткара 911 Turbo та презентує ексклюзивну ювілейну модель – 911 Turbo 50 Years. Авто поєднує виняткову продуктивність і найкращі матеріали з ексклюзивними елементами дизайну. Інтер’єр та екстер’єр увиразнені незмінно елегантними, сучасними та стильними елементами, але в цілому нагадують історичні моделі 911 Turbo. Додатковий пакет дизайну Heritage Design ще більше підкреслює естетику ювілейної моделі. Випуск 911 Turbo 50 Years, що базується на 911 Turbo S останнього покоління, обмежений – лише 1974 авто. Кількість ексклюзивних спорткарів обрана на честь року, коли дебютував перший 911 Turbo.

Ексклюзивна ювілейна модель із дизайном Turbo

Type 930 Porsche 911 Turbo, презентований у 1974 році, змінив межі можливого. Еталонну технологію турбонаддуву із гоночних авто 917/10 та 917/30 перенесли у серійний спортивний автомобіль із чудовою продуктивністю, доповнивши унікальним дизайном і безпрецедентною зручністю щоденного використання. Ювілейна модель 911 Turbo 50 Years вшановує спадщину, переосмислюючи її. Авто базується на представленому в 2019 році 911 Turbo S. Стандартна бокова вінілова графіка апелює до історичної лівреї Porsche 911 RSR Turbo, представленого на Франкфуртському автосалоні в 1973 році, який і сам був попередником 911 Turbo.

Вперше для 911 доступний ексклюзивний колір Porsche Turbo Turbonite. Він також використовується: на вставках задньої кришки двигуна, паливного бака, гербі Porsche та як контрастний колір у логотипі моделі Turbo 50. Іншою історичною згадкою є використання кольору Anthracite Grey на лезі заднього крила, задньому фартуху, дзеркалах і накладках повітрозабірників. Логотип на задній решітці кришки двигуна містить піктограму турбокомпресора та роки 1974–2024. Коли двері відкриті, світлодіодний дверний проектор транслює зображення турбокомпресора на землю поруч з авто. Колісні диски 911 Turbo S Exclusive Design кольору Turbonite є стандартними для 911 Turbo 50 Years.

Інтер’єр вшановує дух 1970-х років

Інтер’єр 911 Turbo 50 Years підкреслює історію Turbo. Культовий тартан McKenzie прикрашає центральні панелі чохлів сидінь і внутрішні панелі дверей – це вшанування перших моделей Porsche 911 Turbo. Додаткові контрастні акценти кольору Turbonite прикрашають: ремені безпеки, елементи керування, декоративні шви, декоративні планки з декоративними вставками з чорної шкіри та герб Porsche на спортивному кермі GT. Вони ще більше відрізняють автомобіль від серійної моделі 911 Turbo S. Логотип Turbo 50 із підсвіткою є на дверних накладках, які виконані з чорного матового алюмінію. Логотип також вишитий на підголівниках адаптивних спортивних сидінь Plus та на спинці лівого заднього сидіння. Над бардачком розміщена ювілейна табличка з алюмінію із логотипом Turbo 50 та індивідуальний номер ексклюзивної серії спорткара. А-стійка, сонцезахисні козирки та обшивка даху виконані перфорованим Race-Tex. Панель приладів прикрашає аналоговий годинник Porsche Design Subsecond зі спеціальним дизайном Turbo 50.

Натхненний історією пакет Heritage Design

Пакет оздоблення дизайну 50 Years of Turbo Heritage Design Package доступний опціонально. Він доповнює ювілейну модель численними ексклюзивними елементами дизайну та обладнанням, що нагадує моделі 911 Turbo 1970-х років. Колір Aventurine Green Metallic є базовим у пакеті Heritage Design. Також доступні стандартні кольори 911 та кольори програми Paint to Sample. Одним із компонентів Heritage Design Package є високоякісна декоративна графіка білого кольору із атласною обробкою. Вона складається із трьох елементів: круглий значок з індивідуальним номерним знаком від 0 до 99, логотипу 50 років Turbo та логотипу Porsche. Власники, що віддають перевагу мінімалістичному дизайну, можуть відмовитися від окремих або всіх графічних елементів.

Історичний герб Porsche 1964 року зображений на капоті, а також на центральних ковпаках коліс Sport Classic, виконаних у сріблястому та білому кольорах (атласне покриття). Золотисті логотипи Turbo 50 і Porsche розташовані на задній частині авто.

Інтер’єр ювілейної моделі доповнений елементами дизайну тартан та шкірою. Оздоблення панелі приладів, бардачок і вставки на спинках сидінь увиразнені класичним логотипом. Історичний герб Porsche розміщений на кермі. Відділення для зберігання речей у центральній консолі має витіснений на шкірі логотип Porsche Exclusive Manufaktur. Циферблати на панелі приладів і годинник Sport Chrono в пакеті Heritage Design Package отримали зелене оздоблення.

Видатні характеристики, стиль та історія

Технічно Porsche 911 Turbo 50 Years базується на презентованому у 2019 році 911 Turbo S. 3,7-літровий опозитний двигун із подвійним турбонаддувом із змінною геометрією турбіни (VTG) видає 478 кВт (650 к.с.) і 800 Нм крутного моменту. При спорядженій масі 1640 кг співвідношення потужності до ваги становить 2,52 кг/к.с. 911 Turbo 50 прискорюється від 0 до 100 км/год лише за 2,7 секунди, а до 200 км/год – лише за 8,9 секунди. Авто із 8-ступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням (PDK), системою активного повного приводу Porsche Traction Management (PTM), системою Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), включаючи блокування заднього диференціала з електронним керуванням та повністю змінний розподіл крутного моменту.

Спортивна вихлопна система з чорними вихлопними трубами є стандартною. Занижена на 10 міліметрів спортивна підвіска Porsche Active Suspension Management (PASM) і система підйому на передній осі також входять до стандартної комплектації, як і світлодіодні матричні фари, включаючи Porsche Dynamic Light System Plus. Гальмівні супорти стандартної гальмівної системи PCCB мають чорне покриття.

Ексклюзивний хронограф для позачасового спорткара

Ексклюзивно для власників 911 Turbo 50 Years, Porsche Design Timepieces пропонує спеціальний годинник. Хронограф 911 Turbo 50 Years оснащений сертифікованим COSC механізмом Porsche Design WERK 01.200 із функцією зворотного ходу. Випуск обмежений 1974 одиницями, як і спорткара. Він поєднує класичний дизайн із сучасними технологіями. Чорний циферблат з елементами кольору Turbonite натхненний годинником на панелі приладів. Ремінець із чорної шкіри з декоративним швом кольору Turbonite має складну застібку. Прозорий корпус відкриває вид на заводний ротор у тому ж стилі, що й колеса 911 Turbo 50. Номер обмеженої серії, вигравіюваний на титановому корпусі, відповідає номеру обмеженої серії автомобіля. Хронограф також доступний у спеціальній версії в поєднанні з пакетом Heritage Design.

Доступний для замовлення

Ювілейну модель 911 Turbo обмеженого випуску можна замовити вже зараз в офіційних дилерських центрах. Поставки почнуться восени 2024 року. Наразі ексклюзивний спорткар можна побачити на спеціальній виставці «Beyond Performance – 50 Years of Porsche Turbo» в музеї Porsche у Штутгарті-Цуффенхаузені.