X

Ліхтарі від OSRAM: для майстерень і для дому

Поява більш ніж десяти оновлених технологічних ліхтарів OSRAM збіглося у часі з проблемами в українській енергетиці. Читаючи їхні характеристики розумієш, що ці ліхтарі будуть доречними не тільки при обслуговуванні авто, а й просто удома.

Разом з переходом від ламп розжарювання на LED-лампи виробники ліхтарів різного призначення отримали, як то кажуть, дві новини: хорошу і погану. Хороша у тому, що тепер джерело світла стало дуже економічним з точки зору споживання потужності, а погана – це те, що повноцінна фірмова LED-лампочка коштує дорого, а підробити її неможливо. Тобто скопіювати її в принципі можна, але що з того вийде, знають усі, хто купував на ринку дешевий китайський ліхтарик: діоди зовсім скоро починають тьмянішати, мигати, а потім геть перегорають. Або відразу перегорають.

При тому що справжні брендові LED-лампи зазвичай переживають вироби, в яких вони бувають встановлені. Про ліхтарі автомобільного (і не тільки!) призначення на базі таких світлодіодів з лінійки OSRAM LEDinspect ми зараз розповімо.

Що таке інспекційні ліхтарі

У каталогах виробників обладнання для СТО часто присутній окремий розділ – портативні ліхтарі для освітлення найпотаємніших куточків автомобіля. Професійні сервісмени добре знайомі з ними, а тепер, певно, є сенс познайомитися з цими автономними джерелами світла і широким колам автомобілістів.

Загалом це ліхтарі, якими можна освітлювати певну зону чи невелику територію. Більшість мають декілька варіантів кріплення над робочою зоною, живляться від вбудованих акумуляторів чи стандартних батарейок, попереджають про потребу підзарядки. Важливо, що всі вони укомплектовані високоякісними довговічними світлодіодами і пройшли випробування відповідно до стандарту DIN EN ISO/IEC 1702 у центральній лабораторії у Гербрехтінгені, Німеччина.

В лінійці інспекційних ліхтарів OSRAM LEDinspect є моделі кількох груп: які призначені для роботи під капотом або під днищем автомобіля і випромінюють багато світла, компактні моделі для освітлення важкодоступних місць, кишенькові ліхтарики, у тому числі складані, та налобні світильники різних типів.

Всі моделі серії LEDinspect мають “професійну” міцну конструкцію, продуману форму і стійкий до забруднень корпус. На всю продукцію лінійки LEDinspect надається 2-річна гарантія.

Ручні ліхтарі

Певно, на сьогодні це найбільш цікава група в лінійці LEDinspect – вони найбільш універсальні і відповідають вимогам як професіоналів автосервісу, так і побутових користувачів.

Fast Charge Pro 500, Slim 500, Slim Max 1000, Pocket 200, Pocket Pro 400 та Pocket B200 – ці моделі відрізняється компактними габаритами при високих світлотехнічних характеристиках. Цифра у назві позначає світловий потік ліхтаря в його максимальному режимі.

Fast Charge – моделі з таким індексом мають важливу на сьогодні перевагу – швидку зарядку, яка займає близько однієї години, після чого ліхтар може працювати до 7 годин (в режимі світлового потоку 100 лм) без перерви.

Slim Max 1000 – яскравий ліхтар з потужним світловим потоком до 1000 люмен, який, можна регулювати відповідно до особистих уподобань. На додаток до вбудованого магніту, ця версія також має гачок, щоб ліхтар можна було закріпити в різних місцях. Конструкція ліхтаря міцна, відповідні класи захисту забезпечують стійкість до проникнення води та пилу, а також до тиску та ударів.

Моделі для освітлення великої зони

Це ті самі професійні ліхтарі для автомайстерень, які використовуються для освітлення більш-менш великої площі, наприклад, всього моторного відсіку або зони шасі. У цій групі два продукти.

Utility 1000 – ліхтар, який завдяки вбудованому акумулятору не потребує дроту живлення, дає яскраве і розсіяне світло, яке створює мінімальну кількість тіньових зон. Надійно тримається на магнітах у потрібному у місці.

Rechargeable Underbonnet Light відома як одна з найбільш ефективних професійних моделей. Важить менше кілограма (840 г) і завдяки своїй здатності розсуватися до 1,8 м може адаптуватись до різних за площею робочих зон. Наявність гаків дозволяє надійно закріпити ліхтар під капотом будь-якого авто. Функція повороту на 360 градусів дозволяє спрямувати світло в потрібне місце. Може працювати в двох режимах інтенсивності, з світловим потоком до 1200 лм (максимальний) і до 600 лм (мінімальний), що дозволяє адаптувати освітлення до виконуваної роботи і продовжити час роботи без підзарядки. Безперервна роботу до 4,5 годин, а час зарядки через порт USB-C не перевищує 3 годин. Міцна конструкція з класами захисту IP65 та IK07 забезпечує тривале використання в складних умовах експлуатації.

Класичні компактні ліхтарі

Це вироби більш “традиційної” форми, їх можна носити в кишені, тримати у бардачку, в столі чи в інструментальному ящику. Працюють від вмонтованих літій-іонних акумуляторів, які заряджаються від мережевого зарядного пристрою. В цій групі моделі, які можна використовувати для господарських справ, для ремонту автомобіля та в повсякденному житті.

Twist 250 є легким та міцним ліхтарем, що має два джерела світла – розсіяний для рівномірного освітлення великої площі і промінь для пошуку об’єктів на відстані. Поворотна голівка (на 360 °) дає можливість легко керувати напрямком потоку світла. Мережевий зарядний пристрій у комплекті.

Max 500 є більш потужною версією попереднього ліхтаря. У нього три режими: висока яскравість (до 500 лм), низька яскравість (до 250 лм) і УФ-випромінювання для виявлення витоків технічних рідин. Має можливість обертання променю світла і вбудований акумулятор з 4,5 годинами роботи при високій потужності або 7,5 години при низькій потужності, є індикатор заряду, гачок і магніти для легкого кріплення. Клас захисту від води і пилу IP65, ударостійкість відповідно до IK08.

Налобні ліхтарі

Headtorch 250 – налобний ліхтар з функцією автоматичного увімкнення/вимкнення, зручний саме для роботи, коли потрібні вільні руки і точне спрямування променю світла. Він має два режими: потужне основне світло (до 250 лм) і додаткове (до 140 лм). Акумуляторна батарея забезпечує до 3,5 години роботи при високій потужності або до 6 годин при низькій потужності. Є можливість регулювання напрямку світла під різним кутом завдяки поворотному механізму 60°. Вбудований датчик руху полегшує вмикання і вимикання світла. Адаптер та кабель USB Type-C йдуть у комплекті.

Wearable Necklight зручно вдягати на шию, кріпити до поверхні магнітом чи тримати в руці. Комплект складається з кронштейна та двох ліхтарів з магнітами, причому кожен з ліхтарів можна відстебнути і використовувати окремо. Їхнє світло має два режими роботи: основне більшої сили (до 265 лм) і додаткове, слабше, але більш економічне (до 130 лм). Попри невеликі габарити, літієва акумуляторна батарея кожного ліхтарика забезпечує до 3 годин роботи при високій потужності або до 4,5 годин при низькій потужності, а заряджаються вони приблизно за 1,5 години.
В комплекті є роздвоєний дріт USB Micro B для одночасного заряджання обох ліхтарів.

На завершення

Близьке знайомство підтверджує, що нові моделі бездротових ліхтарів OSRAM адаптовані до різноманітних завдань. Налаштування променю, компактність та ергономічне оформлення корпусу, можливість закріпити ліхтар на будь-якій поверхні та звільнити руки для роботи роблять їх придатними і для інтенсивної професійної експлуатації, і для гаражних умов, і для використання удома під час відключень світла.