X

Ford представив гібридний Ranger PHEV

На автошоу IAA Transportation в Ганновері компанія Ford представила гібридний пікап Ranger, що заряджається. Новинка зберегла всі переваги звичайного пікапа Ranger, при цьому істотно знизивши шкоду навколишньому середовищу.

Гібридний силовий агрегат містить турбований 2,3-літровий двигун EcoBoost та електромотор потужністю 75 кВт/102 к. с. Сумарна віддача складає 205 кВт/279 к.с. та 690 Нм, що перевершує показники бензинових та дизельних моделей зі стандартної лінійки Ranger (за винятком Raptor).

Установка PHEV включає також акумуляторну батарею місткістю 11,8 кВт-год, що забезпечує запас ходу на електротязі до 45 км. За даними Ford, повна зарядка батареї займає менш як 4 години, а в русі заряджати АКБ за допомогою системи рекуперативного гальмування. Крім того, PHEV має вдосконалену систему Pro Power Onboard, що дозволяє власникам підключати інструменти, електронні пристрої чи інші споживачі енергії за допомогою стандартного джерела живлення потужністю 2,3 кВт або опціонного – на 6,9 кВт.

Потужність передається на всі чотири колеса через 10-ступеневу автоматичну коробку передач та систему e-4WD з дводіапазонною роздавальною коробкою та блокуванням заднього диференціала. Інженери Ford налаштували підвіску, зважаючи на різний розподіл ваги PHEV. Як і неелектрифікований Ranger, PHEV має корисне навантаження на 1 тонну і може буксирувати причіп масою до 3500 кг.

Візуально електрифікований пікап виглядає як звичайний Ranger, крім порту зарядки, розташованого поруч із кришкою паливного бака на задньому крилі. Однак Ford представив обмежену версію Stormtrak.

Родзинкою Ranger Stormtrak є комплект 18-дюймових легкосплавних дисків, інше облицювання радіатора, декоративні аплікації та перероблені бічні димарі з написом PHEV. Пікап пофарбований в ексклюзивний для Stormtrak відтінок Chill Grey, хоча покупці можуть замовити його в кольорі Agate Black. Крім того, стандартну комплектацію входять фари Matrix LED і система Flexible Rack System.

У салоні Ford додав високоякісні матеріали, аудіосистему B&O з 10 динаміками, камеру кругового огляду та 12-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи.

Ford Ranger PHEV вироблятиметься на заводі в Сільвертоні в Південній Африці. Крім Європи, новинка буде запропонована покупцям в Австралії та Новій Зеландії. Постачання заплановано на весну 2025 року, а ціни будуть оголошені ближчими до виходу на ринок.