X

За унікальний Chrysler планують виручити щонайменше півмільйона доларів

На спеціалізованому аукціоні RM Sotheby’s, що відбудеться 15 серпня в рамках щорічного автомобільного фестивалю Monterey Car Week, буде виставлений на торги Chrysler Styling Special 1952 від ательє Ghia. За стильний спорткар планується отримати не менше $500000.

Стильне купе дебютувало на Паризькому автошоу у 1952 році. Новинка виділялася на тлі інших авто своїм виразним виглядом, створеним шеф-дизайнером Chrysler Вірджилом Екснером. Chrysler Styling Special був побудований на укороченому шасі седана New Yorker, але навіть при цьому він мав значні розміри – довжина купе досягала 5436 мм, а колісна база – 3023 мм. Автомобіль був виготовлений в єдиному екземплярі майстрами італійського кузовного ательє Ghia в рамках проєкту співпраці з Chrysler.

Крім значних розмірів Special має позачасовий дизайн з плавними згинами та безліччю хрому. Серед яскравих елементів дизайну – велика хромована решітка радіатора, двоколірне забарвлення та округла форма даху.

Двоколірний салон оснащений тримісним диваном зі шкіряним оздобленням. Однією з найцікавіших конструктивних особливостей машини було висувне відділення для запасного колеса з гідравлічним приводом.

У процесі експлуатації замість “рідного” двигуна під капотом встановили двигун FirePower Hemi 1955 року.

Через понад 70 років з дебютного показу в Парижі цей автомобіль, як і раніше, виглядає фантастично і є єдиним у своєму роді. Враховуючи унікальність машини, організатори аукціону очікують, що раритет буде продано за 500-650 тисяч доларів.