X

Xpeng анонсував 6-колісний всюдихід з дроном на борту (відео)

Китайська компанія Xpeng не перестає дивувати своїх фанів яскравими та сміливими проєктами. Нове дітище умільців із Піднебесної – 6-колісний всюдихід Land Aircraft Carrier для активного відпочинку, в комплекті до якого пропонується… дрон. Новинка обійде $280 тисяч, а виробництво обіцяють налагодити 2026 року.

Поки Ілон Маск морочить усім голову своїм безглуздим “Сайбертраком”, у компанії Xpeng анонсували проєкт всюдихода Land Aircraft Carrier і до кінця року планують відкрити приймання замовлень на новинку.

Проєкт стартував у жовтні минулого року, а за його реалізацію відповідала дочірня компанія китайського виробника Xpeng, що займається eVTOL та летючими автомобілями. Поступово він набуває реальних форм.

Land Aircraft Carrier є великим шестиколісним фургоном, просторим салоном і величезним заднім вантажним відсіком, де можна розмістити двомісний дрон eVTOL. Незвичайний тандем зі всюдихода і дрону обійдуться за попередніми даними 2 млн юанів або $280 тисяч.

Всюдихід Land Aircraft Carrier створений на 800-вольтовій платформі і є EREV – електромобіль зі збільшеним запасом ходу. Він має компактний ДВС, який живить електродвигуни та великий акумулятор. Очікується, що запас ходу новинки становитиме близько 620 миль (1000 км).

Xpeng надасть публіці першу можливість побачити дрон eVTOL у дії на заході у листопаді, де він керуватиметься вручну. Коли він вийде на ринок у 2026 році, дрон також зможе літати автономно. На початку цього року фургон та літак отримали льотний сертифікат від Управління цивільної авіації Китаю.

Xpeng вироблятиме дорожньо-літаючий комбо на новому заводі, будівництво якого має розпочатися наприкінці цього місяця. Пробне виробництво заплановане на липень 2025 року, а за рік планується випускати близько 10 тисяч таких транспортних засобів.