X

VW назвав дату презентації електромобілів Scout

Американська компанія Scout Motors, яка входить до складу концерну Volkswagen Group, представить електромобілі нового бренду 24 жовтня. Про це повідомляє пресслужба виробника. На тизері можна побачити компас, що має на меті підкреслити позашляхові можливості новинки.

Американський бренд Scout представить передсерійні версії електричних позашляховика та пікапа, виробництво яких буде організовано на заводі у Південній Кароліні орієнтовно у 2026 році. Компанія зі штаб-квартирою в Іллінойсі була реорганізована та перейменована з International Harvester у Navistar у 1986 році, коли перейшла під контроль німецького підрозділу комерційних автомобілів Traton Group, якому також належать MAN та Scania.

Сімейство International Scout II

Дата презентації обрана не випадково – 44 роки тому 24 жовтня 1980 року було зібрано останній екземпляр Scout II, після чого через фінансові проблеми компанії International Harvester випуск позашляховиків було припинено.

Першими моделями Scout Motors стануть пікап та позашляховик, які будуть використовувати загальну платформу. Раніше компанія показала пару ескізів, які демонструють профіль позашляховика з великим дорожнім просвітом та дуже маленькими звисами, а також пікапа на подовженій колісній базі. Основними конкурентами відродженого бренду стануть насамперед моделі Rivian, а також електрична продукція Chevrolet, Ford, Jeep та RAM.

Позашляховик та пікап відродженого бренду Scout

У підприємство в Південній Кароліні концерн VW вже інвестував $2 млрд. Спочатку передбачалося, що завод випускатиме близько 250 тисяч позашляховиків марки, але у зв’язку зі зниженням споживчого інтересу до електромобілів річний обсяг продукції скоригували до 200 тисяч.