X

Тимчасові блокпости у Києві: чи вручатимуть на них повістки – КМВА

Як повідомлялося раніше, у Києві в рамках посилення заходів безпеки та контрдиверсійних заходів у період новорічних свят організували тимчасові блокпости. Вони діятимуть з 28 грудня 2023 року до 6 січня 2024-го.

Задіють на цих блокпостах співробітників СБУ, Національної поліції, Нацгвардії та 114-ї окремої бригади територіальної оборони. До їх повноважень входить зупинка й огляд автомобілів та перевірка документів у громадян. Проте українців цікавить питання: «Чи будуть на блокпостах видавати повістки»? На нього відповів комендант Київської області Руслан Олійник, повідомили у «ТСН.ua».

За його словами, повістки можуть видавати, але не масово, а певній категорії населення у встановленому порядку. Йдеться про тих мешканців Києва та Київської області, які ухиляються від призову. Тобто під час перевірки документів співробітники поліції також перевірятимуть особу за базою ТЦК та СП, і видаватимуть повістки за потребою.

Читайте також:
У Києві облаштували додаткові блокпости: із чим це пов'язано

«Наприклад, якщо співробітники поліції по базі перевіряють людину і бачать, що особа перебуває в розшуку, яка ухиляється від призову або не відновила облікові дані в ТЦК і СП, то, звичайно, що в такому разі співробітники територіального центру комплектування виписуватимуть таким громадянам повістки . Але це не буде масовою роздачею повісток, як це, можливо, собі уявляють люди. Такого точно не буде. Це заходи безпеки, які ми виконуємо за дорученням військового командування та головою КОВА», – сказав Олійник.