X

Volvo та Geely готують новий електромобіль для Європи: перші фото

На ринок Європи незабаром, а саме у четвертому кварталі цього року, вийде новий електрокар, розроблений Volvo та Geely. Модель випускатиметься під маркою Lynk & Co та отримає індекс Z20.

Фотошпигунам вдалося зробити знімки новинки без камуфляжа. Судячи з них, це стильний купеподібний кросовер, що відповідає новій мові дизайну марки. Він побудований на новій платформі SEA і є спорідненим Zeekr X. У Lynk & Co Z20 аналогічний остов кузова, затемнені стійки, вузька світлодіодна оптика і дверні ручки, розташовані врівень з кузовом.

При цьому електромобіль отримав іншу корму з сильно похилим заднім склом, більш довгі звіси та спеціальні триспицеві колісні диски. Цікавим рішенням є те, що роль спойлера виконує ліхтар. За даними інсайдерів, кросовер сягатиме завдовжки близько 4,5 метра.

Шпигунам вдалося заглянути і до салону новинки. Тут можна помітити D-подібне кермо, великий плаваючий центральний екран, два слоти для бездротової зарядки смартфонів, блок фізичних кнопок і пару підсклянників. Що стосується важеля перемикання передач, він розташований за кермом.

Як повідомляє видання CarNewsChina, силова установка Lynk & Co Z20 також аналогічна Zeekr X. Тобто варіант початкового рівня оснащений електромотором потужністю 268 к.с., а топова версія – двигуном з віддачею 422 к.с. Запас ходу забезпечує батарея на 66 квтч. У компанії конкурентами Lynk & Co Z20 називають BMW iX2 та Smart #1.

Читайте також:
Lynk & Co анонсував конкурента Tesla Model S