X

Volvo використовує для перевезення судна на біодизелі

Контейнеровозы на возобновляемом топливе перевозят сырье и материалы для заводов компании в Европе и США

Компанія Volvo оголосила про нову екологічну ініціативу — переведення океанічних перевезень на відновлюване паливо. З 1 липня 2023 року судна, які доставляють сировину та матеріали для європейських та американських заводів марки, заправляють біодизелем на основі метилових жирних кислот (Fatty Acid Methyl Esters, FAME). Він виготовляється з кухонного жиру та дозволяє скоротити щорічні викиди СО2 від логістичних операцій на 55 000 тонн. Це на 84% менше, ніж при використанні викопного палива.

Реалізувати цей проєкт шведам допомагають логістичні гіганти Maersk, Kuehne+Nagel та DB Schenker. У випадку, якщо відновлюване паливо з якихось причин виявиться недоступним для конкретної партії вантажу Volvo, перевізники можуть використати викопне паливо. Але цей обсяг буде компенсований синтетичним при доставці вантажів іншого клієнта.

У Volvo розраховують, що їхню ініціативу підтримають інші автовиробники. Сама Volvo планує до 2025 року знизити викиди від своїх автомобілів протягом усього життєвого циклу. Цільові показники встановлені на рівні 40% щодо 2018 року. Також на 25% зменьшать забруднення від операційної діяльності, включаючи логістику.

Читайте також:
Автомобілям Volvo подвійного призначення виповнилося 70 років