X

Volkswagen заявив про об’єднання з головним конкурентом Tesla

Німецький автогігант Volkswagen має намір створити спільне підприємство з американським виробником електромобілів Rivian, який є головним конкурентом компанії Tesla. В рамках цієї співпраці вони розроблять наступне покоління так званої E/E-архітектури для електрокарів.

Дозвіл від Федерального управління картелів Німеччини (Bundeskartellamt) на створення цього СП вже отримано. Найближчим часом розпочнеться процес створення підприємства. VW та Rivian володітимуть у цьому СП по 50% кожен. Німецький виробник у рамках домовленостей інвестує в Rivian 3 млрд доларів та 2 млрд у спільне підприємство. А американський виробник поділиться своїми розробками.

Зазначається, що обидві компанії вбачають переваги у створенні спільного підприємства. Компанія Rivian гостро потребує фінансування, вона навіть тимчасово скоротила автовиробництво, тоді як Volkswagen потрібна допомога американських фахівців у розробці програмного забезпечення для електрокарів. У разі успішної співпраці перший електромобіль Volkswagen, побудований на архітектурі Rivian, з’явиться в 2029 році.

Читайте також:
Mitsubishi приєднується до альянсу Honda-Nissan