X

Volkswagen остаточно знімає з виробництва суперміні Up! та e-Up!

В Великобритании продажи популярного сити-кара уже остановлены

Долю Volkswagen Up! та e-Up! вирішено. 2023 рік стане останнім в історії моделі. Як повідляє Autocar з посиланням на офіційний лист Volkswagen, останні екземпляри популярного сіті-кару зійдуть із конвеєра заводу в Братиславі у четвертому кварталі.

Клієнти з Німеччини та Великої Британії більше не можуть замовити Volkswagen Up! або e-Up! у індивідуальній конфігурації. Доведеться задовольнятися тим, що залишилося на складах у продавців.

Volkswagen Up! вийшов на ринок у 2011 році як наступник Volkswagen Fox. Це був один із найдоступніших автомобілів на ринку. У Великій Британії стартовий цінник моделі становив 10 150 доларів за сьогоднішнім курсом. З роками вартість Up! перевищила 18 500 доларів, але незважаючи на це, він залишався популярним серед європейців.

Перші роки автомобіль пропонувався з 1,0-літровим трициліндровим бензиновим двигуном потужністю 59 або 74 к.с. Після оновлення 2016 року з’явилася версія з турбомотором на 89 к.с.

Електричний Volkswagen e-Up! вийшов у 2014 році й спочатку комплектувався батареєю ємністю 18,7 кВт•год, що забезпечувала 150 км без підзарядки. 2019 року ємність акумулятора збільшили до 32,2 кВт•год, а запас ходу зріс до 260 км. Це дозволило німецькому суперміні перевершити більш нових конкурентів, таких як Mini Electric та Honda E.

«Гарячий» Volkswagen Up GTI зняли із продажу у січні 2023 року через «великий попит», пообіцявши повернути. Ймовірно, цього вже не станеться.

Читайте також:
Volkswagen оновив електрокросовери ID.4 та ID.5 (фото)

На зміну Volkswagen Up! прийде ультракомпактний електричний міський автомобіль, відомий як ID 1. У дилерів він очікується протягом наступних п’яти років й коштуватиме менше 21 000 доларів.