X

Volkswagen має намір продавати нинішній Golf ще 10 років

Німецький автогігант Volkswagen розглядає можливість продовжити життєвий цикл хетчбека Golf 8 ще на 10 років.

Про це розповів член ради директорів Volkswagen Кай Грюніц виданню Top Gear. За його словами, ця генерація моделі цілком може затриматися на ринку до повної заборони продажу автомобілів з ДВС у Європі, яка набуде чинності 2035 року. Щоправда, зовсім без оновлень Golf 8 залишати не мають наміру. Передбачено щонайменше одну глобальну модернізацію за ці десять років.

Варто відзначити, що у 2027 чи 2028 році на ринок вийде повністю електрична версія моделі, яка ймовірно отримає назву ID.Golf. Вона пропонуватиметься паралельно з паливною. Втім, у цьому немає нічого дивного, за такою ж схемою Porsche випускає свій Macan, а невдовзі на ринок вийде і електрична версія Cayenne, яка також пропонуватиметься поряд із паливною.

Читайте також:
Найпопулярнішими бензиновими авто в Україні стали Mazda CX5 та VW Golf

Нагадаємо, що VW Golf 8 вийшов на ринок у 2019 році та побудований на платформі MQB. Модель пропонується з бензиновими та дизельними моторами, а також гібридними установками. З початку 2024 року попит на Golf 8 в Європі зріс на 43%, тому не важко зрозуміти чому компанія вирішила продовжити його життєвий цикл.