X

Volkswagen інтегрував у свої автомобілі ChatGPT

Після багатомісячних дискусій і обіцянок Volkswagen все ж таки додав ChatGPT в оснащення автомобілів і електрокарів, що випускаються. Першими цю опцію отримають моделі сімейства ID, а також нові Golf, Tiguan та Passat.

Повідомляється, що голосовий помічник IDA із підтримкою ChatGPT дозволить взаємодіяти з машинами з використанням «природної мови», яка не вимагає від водія відривати погляд від дороги. З його допомогою можна керувати системою клімат-контролю та навігаційною системою, а також отримувати відповіді на будь-які питання.

У Volkswagen заявили, що власникам автомобілів не потрібно буде створювати новий обліковий запис або завантажувати програму. Для активації голосового помічника з ChatGPT потрібно просто сказати «Привіт IDA» або натиснути кнопку на рульовому колесі. Варто зазначити, що ChatGPT доступний лише англійською, іспанською, чеською та німецькою мовами.

Читайте також:
VW Crafter представлений з новою цифровою кабіною та ChatGPT (фото)

Відомо, що у нейромережі немає доступу до даних автомобіля. Всі запити та відповіді на них відразу видаляються, щоб забезпечити конфіденційність персональних даних. За бажанням власник авто може у меню налаштувань деактивувати голосовий помічник.