X

Volkswagen готує компактний електрокар під новим брендом (фото)

VW Group вирішила створити нове сімейство малолітражних електромобілів, і першим його представником стане кросовер під назвою Raval. Новинку випустять під маркою Cupra.

У продаж електрокар планують відправити на початку 2025 року, а поки його прототипи проходять дорожні тести. В один із таких заїздів фотошпигунам і вдалося зробити серію знімків. Судячи з них, авто виглядає досить агресивно. У нього стрімкий силует з різкими лініями, трикутні фари і вертикальні повітрозабірники схожої форми під ними, а також сильно похилий капот і бампер з великою решіткою. На кормі видно дифузор.

Відомо, що Raval заснований на платформі MEB Short, на якій базується майбутній VW ID.2. Кросовер досягатиме в довжину 4030 мм і отримає один електромотор, розташований на передній осі, з віддачею 222 к.с. Мотор дозволить новинці розганятися з місця до «сотні» за 6,9 секунди. Запас ходу буде близько 430 км.

Читайте також:
Cupra презентувала спортивного брата VW Tiguan (фото)

Cupra Raval вийде на ринок Європи на початку 2025 року за ціною від 25 000 євро. Збірку моделі налагодять на заводі компанії в Іспанії.