X

Виробник ралійних автомобілів Prodrive налагодить випуск електрофургонів (фото)

Британська компанія Prodrive, яка спеціалізується на створенні ралійних автомобілів, вирішила підкорити ще один сегмент та представила новинку. Йдеться про електричний вантажний фургон.

Новинка отримала назву Elm Mobility Evolv і досягає завдовжки всього 3251 мм, а її ширина становить 1448 мм. Вага електромобіля дорівнює 850 мм. Незважаючи на такі компактні розміри, він може перевозити вантажі з висотою до 159 см і вагою понад 300 кг. І це лише в основній вантажній зоні. У вторинній можуть уміститися вантажі висотою 118 мм та вагою 11 кг.

Кабіна у електрокара одномісна з величезним лобовим склом, що значно покращує оглядовість для водія. У ньому все продумано для легкого керування. Батарея на 20 кВтг забезпечує Elm Evolv пробіг до 160 км. Зарядити її до 80% можна за  дві години. Максимальна швидкість фургона – 80 км/год.

Читайте також:
Mercedes-Benz розширив лінійку компактних фургонів

Наразі новинка перебуває у статусі концепту, а її серійна версія з’явиться не раніше ніж за рік. У виробництво фургон мають намір відправити у 2028 році. Prodrive вже веде переговори з компаніями США, яких може зацікавити цей вид транспорту. Продавати Elm Evolv планують як на ринку США, так і Європі. Компанія має намір випускати до 10 000 одиниць на рік. Попередній цінник на новинку – 30 тисяч доларів.