X

”Відмінники” та “трієчники”: Euro NCAP оприлюднив результати свіжих краш-тестів

Європейська незалежна організація Euro NCAP провела чергові випробування новинок європейського ринку. З 10 машин, які пройшли жорсткі краш-тести, 8 показали відмінні результати, за що отримали відповідні рейтинги та лише дві моделі отримали “трійки” за безпеку.

Чергова перевірка “на міцність” продукції провідних автомобільних брендів показала, що компанії приділяють чимало уваги технологіям безпеки. Нові BMW X2, Mercedes-Benz E-Class та G-Class, Renault Espace та Rafale, Skoda Superb та Kodiaq, а також VW Passat отримали максимальний рейтинг 5” зірок”. А ось Dacia Duster та Suzuki Swift випробування відверто провалили, отримавши за підсумками тестів лише 3 “зірки”.

За словами генерального секретаря Euro NCAP Міхеля ван Ратінгена, “теперішні тести показали, що різниця в рейтингах частково зумовлена ​​сегментами, в яких конкурують автомобілі, але в Euro NCAP вважають, що це також питання пріоритетів бренду. Деякі з них, такі як Mercedes-Benz, Skoda, VW, BMW та Renault, переконані у прихильності своїх клієнтів до безпеки та її високої цінності у запропонованій продукції. Для Dacia і Suzuki акцент робиться на доступність, але споживачі повинні знати, що на ринку є моделі-конкуренти, які пропонують значно більший рівень безпеки”.