X

Від пікапів до автобусів – новинки “Авто-Регіон” на виставці ComAutoTrans 2024

На виставці ComAutoTrans 2024, що нещодавно пройшла в Києві, найбагатшим на автомобільні новинки, без сумніву, став стенд компанії «Авто-Регіон». Найбільш примітним експонатом можна назвати яскраво-жовтий шкільний автобус AR-SB-29-TEMSA. Серійний випуск цієї машини налагоджено в Україні в кооперації з  Temsa, ексклюзивним дистриб’ютором якого  є «Авто-Регіон».

Сьогодні частка локалізації виробництва становить вже 22%, а протягом року її планують збільшити до 25%. Таким чином, автобус й надалі відповідатиме українському законодавству з тендерних державних закупівель, зокрема в рамках програми «Шкільний автобус».

На представленій машині застосовуються вітчизняні подвійні склопакети та український автономний обігрівач. Також встановлені крісла, спеціально розроблені для цієї моделі відомим нашим  підприємством.

Сидіння відрізняються ергономічною спинкою та збільшеною подушкою. Вони створені з урахуванням досвіду експлуатації автобусів не лише для підвезення дітей до школи, а й розраховані на поїздки на далекі відстані: наприклад, на змагання чи екскурсії.

Однією з родзинок є інформаційна система “Smart Bus” власної розробки «Авто-Регіон». На кольоровий екран зліва від щитка приладів виводиться інформація про температуру зовнішнього повітря та внутрішньосалонну температуру, а також швидкість автобуса. При відкритті пасажирських дверей і спрацьовуванні підніжки, що автоматично висувається, подається відповідне голосове попередження через динамік в салоні.

Також поруч із кріслами для супроводжуючих осіб є кнопка зупинки на вимогу та мікрофон для гучного зв’язку. Наразі встановлено систему кондиціювання закордонного виробництва, проте вже сьогодні ведеться розробка вітчизняного клімат-контролю.

Автобус обладнано системою автоматичного пожежогасіння моторного відсіку, що знаходиться у передній частині. Трилітровий 150-сильний турбодизель Mitsubishi відповідає екологічному стандарту Євро 6, що дозволяє безперешкодно виїжджати до країн ЄС. Машина оснащена системою контролю за рухом по заданій смузі – у разі відхилення від розмітки, без увімкненого покажчика повороту, водій відразу відчує вібросигнали на кермі та сидінні. Додатковою опцією може стати система адаптивного круїз-контролю.

Шкільний автобус AR-SB-29-TEMSA має довжину 7,1 м та салон на 29+1 місць. Машина створена на базі міжміської моделі Prestij SX, такої ж пасажиромісткості.

Вона теж була представлена ​​на виставці ComAutoTrans 2024, на відкритому майданчику перед центральним входом. Міжміська модель, як і шкільна, також збирається в Україні та може брати участь у тендерах із державних закупівель.

На стенді компанії “Авто-Регіон” демонструвалася ще одна новинка українського ринку – туристичний автобус великого класу Temsa HD. Ця 12-метрова машина на 55+1+1 місць була представлена​​у VIP-виконанні.

Тут встановлені два монітори, а також чисельні камери у салоні. Багажні відсіки місткістю 8 кубометрів також обладнані камерами, а також мають систему автоматичного пожежогасіння.

Доступ до багажного відсіку полегшують кришки із сервоприводом. У передній частині салону є холодильник для напоїв. На замовлення автобус можна укомплектувати туалетом.

Компанія «Авто-Регіон», як офіційний дилер Daewoo Trucks в Україні, привезла на виставку і нові для нашого ринку моделі вантажівок цієї південнокорейської марки. Почнемо із середньотоннажника Daewoo Dexon, розрахованого на повну масу 10,2 т та вантажопідйомність шасі 7 т.

Модель поставляється у двох виконаннях по довжині колісної бази – 3850 або 4450 мм. На машині встановлений 3,8-літровий турбодизель Cummins ISF40 потужністю 190 к. с. (710 Нм при 1300 об/хв) та механічна 6-ступенева коробка передач ZF.

Вражає багата базова комплектація. Сюди входять водійське сидіння на пневмопідвісці, кондиціонер, підігрів дзеркал, шкіряне кермо з підігрівом, адаптивний круїз-контроль, система утримання на смузі руху, система Start-Stop, а також безключовий доступ.

Поряд на стенді демонструвалася вантажівка важкого класу – Daewoo Novus колісної формули 6х4, обладнана системою гакового захвату типу мультиліфт.

Машина призначена для перевезення 20-футових контейнерів як морських, так і «натовського» типу. Вантажопідйомність моделі складає 21 т, а повна маса – 29,5 м. Застосовується турбодизель Doosan DL08K робочим об’ємом 7,64 л та потужністю 350 к. с.

Ще одна вантажівка Daewoo була представлена ​​на відкритому майданчику. Це модель Maximus (4х2), розрахована на повну масу 18 т. Вона демонструвалася як ілососна машина з надбудовою вітчизняного виробництва. Машина оснащується 5,9-літровим турбодизелем Doosan DL06K потужністю 280 к. с., що працює у парі з механічною 6-ступеневою коробкою передач марки ZF.

Викликала підвищений інтерес і ще одна новинка українського ринку – пікап Tata Xenon X2. Компанія «Авто-Регіон» є ексклюзивним дистриб’ютором найбільшого індійського автовиробника Tata Motors.

П’ятимісний пікап оснащується 2,2-літровим турбодизелем потужністю 150 к. с., має повний привід та блокування диференціалів. Модель вже активно продається. На сьогодні вона експлуатується в ЗСУ, крім того, 71 машину закупили для газотранспортних підприємств. Цього року планується реалізувати близько 500 автомобілів, 120 з яких вже продано.