X

В Україні запроваджено обмеження на рух великогабаритних вантажівок: деталі

В Україні з 1 липня запроваджено сезонні обмеження на рух великовантажів. Це щорічна практика і вона спрямована на те, щоб запобігти руйнуванню дорог під час високих температур.

Обмеження діють у період з 1 липня та по 31 серпня і поширюються на фури фактичною масою понад 24 тонни та навантаженням на вісь понад 7 т. Вантажівкам заборонено пересуватися дорогами країни, коли температурні показники повітря більше +28 градусів за Цельсієм. А саме з 10:00 до 22:00, повідомили у Патрульній поліції Києва.

Наголошується, що введені обмеження не поширюються на транспортні засоби, які перевозять швидкопсувні, антисанітарні, живі та вантажі підвищеної небезпеки, а також ті, що використовуються при ліквідації стихійних явищ або надзвичайних ситуацій. Також ця норма не поширюється на військові вантажі, товари подвійного призначення та майна, яке використовується для потреб оборони.

Читайте також:
В Україні паркувальникам заборонять евакуювати автомобілі

Перечекати спеку водії можуть на спеціальних майданчиках для тимчасової стоянки, які облаштовані у смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу. На автошляхах державного значення встановлені відповідні дорожні знаки та інформаційні щити. Контроль за дотриманням запроваджених обмежень здійснюється працівниками Національної поліції та Укртрансбезпеки. У разі виявлення порушень накладаються штрафи.