X

В Україні ще 17 ділянок доріг взяли під контроль TruCAM – карта

Інспектори поліції в Україні використовують прилади TruCAM поряд із системою автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Їх кількість іноді коригують, спираючись на статистику аварійності.

Як повідомили у прес-службі Патрульної поліції України, до вже існуючого списку ділянок доріг, де використовуються TruCAM, додали ще 17 нових. Ще внесли зміни до трьох уже існуючих та видалили з переліку один. Також призупинили контроль швидкості на 33 ділянках доріг. Після цих змін на дорогах України працюватиме 160 приладів, а вимірювання швидкості руху транспортних засобів проводитиметься на 295 ділянках автошляхів.

Нові пристрої з’являться у наступних областях України: Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській та Рівненській. Вони позначені на карті червоним кольором. Припинили вимірювання швидкості на деяких ділянках дорог у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Ці ділянки на карті позначені жовтим кольором.

Читайте також:
В Україні покращилися показники аварійності на дорогах: статистика від поліції

«Про використання приладів вимірювання швидкості вам повідомлятимуть дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень. У місцях фіксації порушень стоятиме службовий автомобіль із включеними синіми проблисковими маячками», – повідомили в поліції.