X

В Україні презентували нові Toyota Camry та Prado

Продукція бренду Toyota добре відома та має величезну армію шанувальників в Україні. Великою популярністю у нашій країні традиційно користуються моделі Camry та Prado, презентація нових поколінь яких відбулася у столиці.

Престиж та екологія

Історія седана Camry налічує понад 40 років. Ця глобальна модель регулярно входить до бестселерів і служив флагманом бренду на багатьох ключових для компанії ринках. З моменту своєї першої появи у 1982 році по всьому світу було продано понад 21 мільйон Camry. Нову 9-ту генерацію моделі (XV80) презентували восени минулого року на міжнародному автошоу в Лос-Анджелесі, а паралельно новинку представили на автомобільній виставці в китайському Гуанчжоу.

Дизайн моделі виконаний у новій стилістиці, відмінною особливістю якої стали складна пластика форм та тонка світлодіодна оптика із С-подібними ДХВ. Автомобіль отримав рельєфні бампери, інші капот та кришку багажника. Палітра кольорів на українському ринку представлена ​​8 відтінками. Доповнюють образ нові колеса діаметром 18 чи 19 дюймів.
Розміри моделі практично не змінилися завдяки тому, що в основі лежить модернізована платформа Camry колишньої генерації.

Для нового покоління Camry розробили сучасні мультимедійні системи та цифрові прилади для водія з простішим, швидким підключенням та чуйністю. У салоні головною зміною стала повністю нова панель приладів. Дисплей мультимедійної системи збільшеного розміру (8 або 12,3 дюйма залежно від комплектації) акуратно вписаний в архітектуру інтер’єру. Прилади тепер лише віртуальні – на екрані діагоналлю 7,0 або 12,3 дюйма, крім того, передбачено 10-дюймовий проєкційний дисплей. Оздоблювальні матеріали покращено, розширено асортимент та палітра кольорів. Автомобіль отримав нові крісла, які можуть оснащуватися підігрівом, вентиляцією, пам’яттю положення та електрорегулювання. Підвищенню акустичного комфорту також сприяють ламіновані скла.

Відповідно до нової стратегії розвитку, Camry отримала у своє розпорядження гібридну систему п’ятого покоління з 2,5-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном. Вона забезпечує велику потужність та ефективність. Основні компоненти, включаючи літій-іонну батарею, трансмісію, електромотори та інвертор, були модернізовані для мінімізації внутрішніх втрат, зниження ваги (-7,7 кг) та розмірів. В результаті потужність гібридної системи зросла до 169 кВт/230 к.с. При цьому витрата палива за циклом WLTP скоротилася до 4,8 л/100 км, а викиди CO2 знизилися до 109 г/км. Час розгону 0-100 км/год скоротився з 8,3 до 7,2 секунди.

Також покупці зможуть придбати версию зі звичайним бензиновим двигуном 2,5 л (204 л.с.) та 8-ступеневою КПП.

Для більшого комфорту та задоволення від водіння підвіска була переналаштована. Нагадаємо, що спереду встановлені класичні стійки McPherson, а ззаду використовується двоважільна підвіска.

Новинка у стандартній комплектації оснащена найновішим поколінням систем безпеки та допомоги водієві Toyota Safety Sense. Активні системи безпеки передбачають можливість утримувати авто на заданій траєкторії (ABS+BA+EBD), допомагають уникати буксування (TRC) та стабілізують автомобіль (VSC). На допомогу водієві також приходить система допомоги під час торкання на підйомі (НАС) та моніторинг тиску в шинах авто (TPMS). А мінімізувати наслідки ДТП допоможуть фронтальні та бічні подушки безпеки для водія та пасажира переднього ряду, захисні подушки для колін водія, а також передні та задні захисні шторки. Штатно встановлено імобілайзер, сигналізацію та центральний замок з дистанційним керуванням.

Ціни стартують з 1437140 грн. за версию з 2,5-литровим двигуном та АКП.

Традиції та сучасність

Land Cruiser з’явився 1 серпня 1951 року під назвою Toyota BJ. Незабаром він продемонстрував свою силу і можливості, ставши першим автомобілем, який успішно піднявся на шосту станцію на схилах гори Фудзі. Відтоді місія Toyota для моделі Land Cruiser полягала у наданні людям можливості безпечно подорожувати навіть в екстремальних дорожніх умовах. Не дивно, що модель стала однією з найпродаваніших у лінійці Toyota з показником у 11,3 млн проданих одиниць у понад 170 країнах і регіонах.

Новий Land Cruiser Prado зберіг класичну міцну рамну конструкцію кузова. Слідом за Land Cruiser 300 він успадкував платформу Toyota GA-F, що відіграє ключову роль у значному поліпшенні позашляхових можливостей автомобіля. Водночас нова модель має чудову маневровість і комфортніша для водіння на звичайних дорогах. Нова рама на 50% жорсткіша, а в поєднанні кузов і рама жорсткіші на 30%. Ключові характеристики підвіски також удосконалені, що допомогло покращити артикуляцію коліс. Це є надважливим фактором зручної їзди бездоріжжям. Загальна довжина автомобіля становить 4920 мм, ширина – 1980 мм, висота – 1870 мм, а колісна база – 2850 мм.

Це перша модель Land Cruiser, де застосовується електропідсилювач керма. Це дозволяє зменшити віддачу, що виникає при водінні на нерівних поверхнях доріг, а також забезпечує плавніше кермування і чудову маневровість на будь-яких швидкостях. Також завдяки електропідсилювачу керма новий Land Cruiser підтримує функцію визначення смуги руху (Lane Tracing Assist), яка є частиною системи активної безпеки та допомоги водію Toyota Safety Sense.

Також новий Prado отримав систему стабілізації поперечної стійкості. Технологія SDM (стабілізатор із механізмом відключення) застосовується у Toyota вперше. Вона допомагає водію змінювати статус стабілізатора поперечної стійкості завдяки перемикачам на панелі приладів. Ці гнучкі можливості дозволяють забезпечити кращу керованість на нерівних поверхнях дороги та поліпшений комфорт та зручність кермування на автомагістралях.

Оновлення функцій Multi-Terrain Monitor і Multi-Terrain Select забезпечують посилену підтримку при водінні бездоріжжям. Камера і дисплей Multi-Terrain Monitor забезпечують кращу оглядовість навколо і під автомобілем, а система Multi-Terrain Select автоматично адаптує характеристики транспортного засобу відповідно до різних умов водіння бездоріжжям.

Новий Land Cruiser Prado буде доступний в Україні з дизельним та бензиновим двигунами. 2,8-літровий турбодизельний силовий агрегат розроблений, щоб забезпечувати чудову паливну ефективність і продуктивність. Він підтримує максимальну потужність у 150 кВт/204 к.с. і нову 8-ступеневу автоматичну трансмісію Direct Shift. Це надає автомобілю можливість буксирувати вантаж вагою до 3500 кг.

Бензиновий 2,4-літровий турбодвигун TNGA має потужність у 205 кВт/279 к.с. Він застосовує таку саму 8-ступеневу автоматичну трансмісію для більш динамічного і потужного водіння. Трансмісія також забезпечує майже безшумну роботу і поліпшені екологічні показники. Максимальна тягова здатність становить 2500 кг.

Ціни стартують з позначки 2397950 грн. за версію 2,8 D-4D 8AT. Бензинова модифікація 2,4 Turbo 8AT коштуватиме від 2469590 грн.