X

В Україні оголошено штормове попередження. Що потрібно знати автомобілістам

Сьогодні, 29 липня, у східних та південних регіонах України, а також у більшості центральних областей та на півночі країни очікується погіршення погодних умов. Оголошено І рівень небезпеки (жовтий).

Як повідомляє Укргідрометцентр, у Києві та області є загроза небезпечних метеорологічних явищ. Вітер переважно північно-західний із поривами до 15-20 м/с. Також пройдуть дощі із грозами. Температура по області вночі 14-19 °, вдень 21-26 °; у Києві вночі 15-17°, вдень 23-25°.

У західних та північних областях можливі пориви вітру до 15-20 м/с. Температура повітря вдень +21…26°C, у центральних областях повітря прогріється до +28…30°C. У східних регіонах та на півдні України можлива спека до +29…34°C.

Українським автомобілістам варто враховувати прогноз від Укргідрометцентру і, у разі погіршення погоди, дотримуватися простих правил:

  • увімкніть ближнє світло фар;
  • дотримуйтесь інтервалу та дистанції між транспортними засобами;
  • вибирайте безпечну швидкість;
  • якщо виникла потреба зупинитися – знижуйте швидкість поступово;
  • не робіть різких маневрів,
  • якщо дощ такої сили, що ви втрачаєте на увазі транспорт, який їде попереду, зупиніться на узбіччі і обов’язково увімкніть аварійну сигналізацію.
Читайте також:
Що таке ефект аквапланування?

При загрозі штормового вітру рекомендуємо не паркувати автомобілі під деревами, поблизу рекламних щитів та лінії електропередач. Адже у разі падіння або обриву вони можуть завдати значної шкоди вашому транспортному засобу.