X

В Україні на продаж виставили унікальний спорткар на основі Mazda RX-7 (фото)

Неординарний спорткар Proteros Blade Nagual, який існує в єдиному екземплярі, виставили на продаж в Україні. Автомобіль із унікальним стилем навіть привернув увагу експертів із США.

Він був розроблений українським дизайнером Грігом Тоболіним з тюнінг-ательє Proteros Design і вперше представлений публіці у 2018 році (тоді його показали у Музеї авіації у Києві). За основу взяли Mazda RX-7 другого покоління, а ось кузов створили з нуля, зробивши його унікальним. Він натхненний Lamborghini Countach та Lancia Stratos, обидва з яких створені Марчелло Гандіні.

Спорткар отримав клиноподібний силует із заниженою передньою частиною та загостреною кормою. Також у авто довгий капот, висока лінія скління, спойлер «качиний хвіст», чотири патрубки вихлопної системи та литі диски від Lamborghini Murcielago. Серед інших особливостей вузький задній бампер, який є дифузором, а також сучасні світлодіодні ліхтарі. Кузов спорткара забарвлений у яскравий колір Alsa Candy Turquoise Blue.

Салон унікальної моделі перенесений із донорського RX-7, тільки сидіння встановили від сучаснішого RX-8. Під капотом Proteros Blade Nagual знаходиться 1,3-літровий роторно-поршневий турбодвигун на 210 к.с. Він працює в парі з п’ятиступеневою механічною коробкою передач та має класичний задній привід. На одометрі спорткара зафіксовано пробіг у 112 тисяч км. Зазначається, що він знаходиться у хорошому стані та повністю на ходу. Оцінили унікальну модель у 70 тисяч доларів.

Читайте також:
На продаж виставили культову Honda S2000 в ідеальному стані (фото)