X

В Україні чоловіка позбавили права керування автомобілем на 56 років: що він накоїв

Гощанський районний суд Рівненської області виніс рішення, яким позбавив 29-річного мешканця області посвідчення водія на 56 років. Суддя Петро Тишкун назвав його «новим антирекордом країни».

Таке рішення було ухвалено на підставі того, що чоловік систематично порушував правила дорожнього руху та сідав за кермо у стані сп’яніння. З листопада 2023 року до 29 березня 2024 року водія п’ять разів суди України притягували до адміністративної відповідальності та позбавляли права керування авто на 10 років. Незважаючи на це, він знову сів за кермо машини у наркотичному сп’янінні.

Як повідомила Судово-юридична газета, 15 квітня цього року чоловік знову сів за кермо Ford Escort та його зупинила поліція. Він мав явні ознаки наркотичного сп’яніння. У зв’язку з цим суд Рівненської області поєднав невідбуті частини стягнень відповідно до винесених раніше постанов судів та остаточно застосував адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту на строк 15 діб та позбавлення права керування транспортними засобами на строк 56 років 6 місяців та 14 днів.

Читайте також:
В Україні запрацювали нові камери автофіксації порушень ПДР: адреси розміщень

Таким чином отримати посвідчення водія і знову законно сісти за кермо автомобіля порушник зможе тільки в 85 років (нагадаємо, зараз йому 29 років). Тож рекомендуємо водіям замислитись, перш ніж порушувати ПДР та ігнорувати рішення, винесені судом.