X

У США розпочали виробництво нового електрокроса Volvo EX90

Компанія Volvo розпочала виробництво нового електричного кросовера Volvo EX90 на заводі у місті Чарльстон у США. Новинка займе верхню сходинку в ієрархії моделей шведського бренду з нульовими викидами.

Перший виробничий завод Volvo Cars у США розпочав роботу влітку 2018 року. Наразі там виготовляють моделі EX90 та S60. Потужність виробництва – до 150 тисяч автомобілів на рік. Протягом останніх років Volvo Cars здійснила значні інвестиції: оновила кузовний цех, розширила цех фарбування, створила найсучаснішу лінію з виробництва акумуляторних блоків.

EX90 створений на електричній платформі наступного покоління і має запас ходу до 600 км. Від 10 до 80% батарея кросовера заряджається менше, ніж за 30 хвилин. Традиційно флагман бренду вирізняється інноваційними технологіями пасивної та активної безпеки. Це єдиний автомобіль на ринку, оснащений технологією lidar. Порівняно з усіма попередніми моделями Volvo, новий EX90 має найвищий рівень безпеки.

Це перший Volvo, готовий для двоспрямований зарядки. Акумулятор авто можна використовувати як додаткове джерело енергії: живити електроенергією дім, електричні пристрої чи навіть інший електромобіль Volvo. Також EX90 є першим Volvo, який буде використовувати технології автономного водіння. 7-місний просторий та комфортний SUV завжди підключений до всесвітньої мережі та вдосконалюватиметься з часом з оновленням ПЗ, яке інженери інтегруватимуть за допомогою штучного інтелекту. Всі дані збиратимуться у реальному часі.

Замовити електромобіль можна в офіційних дилерських центрах Volvo в Україні, майбутні власники отримають авто у першому півріччі 2025 року.