X

У США відкрили першу дорогу з бездротовою зарядкою електрокарів (відео)

В американському Детройті відкрили першу громадську дорогу із бездротовою зарядкою електромобілів. Заряд батареї заповнюється під час руху. Якщо його недостатньо, то біля узбіччя встановлено ще й статичні індуктивні станції.

Будівництвом цієї інноваційної дороги займалася ізраїльською компанією Electreon за сприяння влади Детройта та Міністерства транспорту штату Мічиган. Головна задача дороги – зменшити навантаження на зарядну інфраструктуру міста.

Швидкість заряджання електрокарів від таких доріг значно нижча, ніж від базової станції. До того ж вони повинні рухатися нею на меншій швидкості. Наприклад, тестовому фургону Ford E-Transit довелося знижувати її до 14 км/год. Також на цьому етапі дорога здатна заряджати лише електромобілі із приймачем Electreon.

Читайте також:
Відкрита перша у світі електрична дорога для вантажівок

Зазначається, що інші транспортні засоби можуть вільно користуватися цією дорогою, оскільки її покриття виконано з асфальту, як і у всіх інших. Єдине – без спеціального датчика вони не будуть автоматично підключатися до функції заряджання. Влада обіцяє у 2024 році облаштувати такі дороги по всьому штату Мічиган.