X

У Німеччині продають Бетмобіль за 500 000 євро

Это единственный Бэтмобиль с допуском к дорогам общего пользования

У Німеччині продають унікальний автомобіль — копію Бетмобіля з фільму «Бетмен проти Супермена: на зорі справедливості» 2016 року. Побудований він майстрами тюнінг-ательє, яке спеціалізується на створенні транспорту кіноіндустрії.

Як вказано у описі унікального автомобіля в Instagram, це єдиний Бетмобіль із допуском до доріг загального користування. Для цього майстрам довелося вирішити непросте завдання — зробити автомобіль максимально автентичним й звузити його до 2,4 метра, щоб він містився на дорожній смузі. Справа в тому, що кіношний Бетмобіль у ширину досягає 3 метрів.

Доступ до салону відкривають двері, що піднімаються вгору. У салоні встановлені спортивні сидіння, сенсорний дисплей та два окремі екрани для передньої та задньої камер.

Бетмобіль укомплектовано 5,4-літровим компресорним V8 Mercedes-Benz, доопрацьованим датським тюнінг-ательє Kleemann A/S, яке спеціалізується на модернізації автомобілів німецької марки. Віддача агрегату — 600 к.с. У Mercedes-Benz запозичили й низку інших вузлів та агрегатів.

Єдиний «дорожній» Бетмобіль планують продати за 500 тисяч євро.

Читайте також:
Посвідчення водія королеви Великобританії Єлизавети II продадуть на аукціоні