X

В Еміратах теж люди: які машини найпопулярніші в ОАЕ

Многие думают, что в Эмиратах суперкаров больше, чем людей. Но на самом деле самые популярные машины в ОАЭ это вовсе не Ferrari, Lamborghini и Bugatti

Так, насправді навіть у поліції Еміратів є суперкари. Більше того, наприклад, автопарк поліції Дубая вважається найдорожчим на планеті, а може і у Всесвіті. Але переважна більшість населення Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) пересувається на доволі скромних автомобілях.

Якщо говорити про найпопулярніший автомобіль Еміратів, це Mitsubishi Lancer. Про це свідчить статистика продажу нових машин в ОАЕ за підсумками 2015 року. Тільки за минулий рік жителі Еміратів купили 27 з половиною тисяч «Лансерів».

Mitsubishi Lancer – найпопулярніший автомобіль в Еміратах

Друге місце у списку автомобільних бестселерів ОАЕ посідає пікап Toyota Hilux – 21 тисяча проданих авто в 2015 році. А от замикає першу трійку – Mitsubishi Pajero (17 тисяч машин). Як видно, в Еміратах люблять японські авто. Але скажемо більше – в ТОП-10 авто Еміратів, які найкраще продаються, абсолютно всі моделі японського виробництва! Повний список має такий вигляд:

  1. Mitsubishi Lancer
  2. Toyota Hilux
  3. Mitsubishi Pajero
  4. Nissan Patrol
  5. Toyota Prado
  6. Toyota Corolla
  7. Toyota Land Cruiser
  8. Toyota Land Cruiser P/U
  9. Nissan Sunny
  10. Toyota Camry

 

Скільки суперкарів в Еміратах? Офіційної статистики у вільному доступі немає. Але існують інші цікаві дані про кількість залишених авто. За інформацією газети Gulf, в Еміратах щорічно «викидають» від 2000 до 3000 автомобілів, залишаючи їх пилом посеред вулиці чи навіть у пустелі. Причому іноді серед них виявляються дуже дорогі машини, зокрема колекційні та рідкісні суперкари.

З цим, власне, і пов’язана велика кількість «слізних» фотографій занедбаних «Феррарі» і «Бентлі», покритих товстим шаром пилу або присипаних піском. Чому в Еміратах лишають автомобілі?

Здебільшого кинуті автомобілі стають такими через фінансові труднощі власників. Адже у Дубаї, наприклад, остання модель гіперкара це невід’ємний атрибут успішності. Тому часто навіть не дуже багаті люди купують дорогі авто, а коли бізнес-проект зазнає краху, вони стають боржниками перед банками. У таких випадках деякі кидають і нерухомість, і «Феррарі», спішно залишаючи місто, щоб не гасити боргів.

До речі, одне з найбільш злачних місць, де найчастіше фотографували запилені суперкари – це стоянка аеропорту Дубая. Приїхав, кинув і полетів…