X

Унікальний Ferrari F40 кольору м’яти виставили на аукціон

Справжні фани бренду скажуть, що справжній Ferrari обов’язково має бути фірмового червоного кольору Rosso Corsa. Таким був спочатку цей екземпляр F40, але нинішній власник вирішив інакше. В результаті на світ з’явився перший та єдиний у світі Ferrari F40 кольору м’яти. Причому, незвичайний колір зовсім не зменшив ринкову вартість легендарного суперкара, який виставили на аукціон RM Sotheby’s у Каліфорнії. Очікується, що заможні оригінали з радістю розлучаться із сумою від 1,9 до 2,5 млн доларів, щоб покрасуватися на “м’ятному” Ferrari.

Як випливає з опису лота, цей F40 з шасі №88538 мав класичний колір Rosso Corsa, а першим покупцем клієнт з Німеччини. Наступним власником машини став тодішній президент німецького Ferrari Club, який розбив машину в 1998 році і продав її до Нідерландів. Після ремонту машина знову стала червоною.

Нинішній світло-зелений колір автомобіль отримав у 2021 році, після чергової зміни власника, який вирішив присвятити її гоночній 1962 році Ferrari 250 GTO Berlinetta Coupe з номером шасі №3505 команди Альфреда та Стірлінга Мосса. Крім того, салон також зазнав модернізації та отримав сине оздоблення.

Світло-зелений колір F40 отримав на честь гоночній цієї 1962 році Ferrari 250 GTO Berlinetta Coupe з номером шасі №3505 команди Альфреда та Стірлінга Мосса

У Ferrari зазвичай не люблять, коли власники модифікують і кастомізують автомобілі марки, але у випадку з цим F40 все інакше. Італійський автовиробник навіть дав ліцензію компанії Amalgam на виготовлення масштабних моделей “м’ятного” F40 у масштабах 1:8 та 1:18.

Ferrari F40 “Minty Forty” в масштабі 1:18 від Amalgam коштує $1695