X

У Toyota працюють над спадкоємцем спорткупе MR2

За даними японського порталу Best Car, компанія Toyota розробляє автомобіль «із середнім розташуванням двигуна та повним приводом». Новинка зможе скласти конкуренцію Porsche 718 Boxster та Cayman.

Концепт Toyota FT-Se 2023 року

Новинка може стати спадкоємцем моделі MR2. Очікується, що купе отримає 2-літровий чотирициліндровий двигун потужністю приблизно 400 к.с. і 550 Нм крутного моменту. У публікації також говориться, що цей автомобіль використовуватиме повний привід GR-Four, який вже успішно випробували на “зарядженій” GR Corolla.

Концепт Toyota FT-Se 2023 року

Раніше в Best Car припускали, що наступне покоління MR2 буде оснащуватися 1,6-літровим трициліндровим двигуном, який використовується на GR Corolla, але з урахуванням появи двигунів нового покоління, зокрема нового 2-літрового мотора, концепція змінилася. Нагадаємо, що в період з 1984 по 2007 рік компанія випустила три покоління купе MR2, який оснащувався компактним чотирициліндровим двигуном об’ємом від 1,5 до 2 літрів.

1985 Toyota MR2

Прообразом новинки може стати зображений на ілюстраціях електричний концепт Toyota FT-Se, який минулого року дебютував. Враховуючи, що Toyota дійсно розробляє невеликі чотирициліндрові двигуни з акцентом на задоволення водіння, поява спадкоємця MR2 не викликає сумнівів. У парі з потужним двигуном працюватиме 6-ступенева “механіка” або новітня розробка компанії – 8-ступенева автоматична КП DAT, яка дебютувала на GR Corolla 2025 модельного року.

Концепт Toyota FT-Se 2023 року

Очікується, що спадкоємець MR2 продаватиметься виключно на японському ринку, а його ціна становитиме 70 тисяч доларів.