X

У США виявили 34-річний Chevrolet Camaro без пробігу (фото)

Справжню «капсулу часу» виявили в американському штаті Огайо. Йдеться про культовий спорткар Chevrolet Camaro IROC Z28 1LE 1990 року випуску.

Незважаючи на свій солідний вік, автомобіль виглядає просто ідеально, навіть лакофарбове покриття блищить як після конвеєра. Салон цього Camaro також ідеальний, а на його одометрі зафіксовано пробіг у шість миль (10 км). Це не справжній пробіг, а калібрувальний, тобто спорткар жодного разу за свою історію не виїжджав на дороги. Тож він є чудовим претендентом на те, щоб стати частиною якоїсь колекції.

Як повідомили у виданні Autoevolution, цей спорткар 34 роки простояв у гаражі. Він не був зареєстрований. Перший власник придбав культову модель з метою подальшого перепродажу, але згодом плани змінилися. При цьому він продовжував його дбайливо зберігати – під чохлом та на домкратах.

Так Camaro й був збережений до наших днів. Лише після смерті власника про наявність культового Chevrolet дізнався його племінник, який вже й виставив його на продаж. Так як автомобіль знаходиться в ідеальному майже заводському стані, то новому власнику потрібно буде тільки замінити робочі рідини.

Читайте також:
Chevrolet Lacetti став історією: з конвеєра зійшов останній седан

Це один з найрідкісніших Chevrolet Camaro. У 1990 році було випущено всього 62 авто в специфікації 1LE, всі вони оснащувалися 5,7-літровим двигуном TPI потужністю 245 к.с. На розгін до 100 км/год спорткару потрібно було лише 6,1 секунди.