X

У США створили найшвидше броньоване авто у світі: розвиває 320 км/год

Компанія US Armor Group, що спеціалізується на бронюванні автомобілів, представила захищений розкішний седан Lucid Air. Він отримав композитну броню та може розвивати швидкість до 320 км/год.

Фахівці компанії взяли за основу для проекту тримоторну версію седана Sapphire, яка видає 1234 к.с. потужності. Його оснастили бронею, яка може захистити від обстрілу з револьвера калібром 44 Magnum. Ця броня композитна і вона легша за балістичну сталь, при цьому в 10 разів міцніша за неї. Також в електрокарі встановили куленепробивні вікна.

Загалом броня додає до ваги електромобіля лише 175 кг, що еквівалентно двом пасажирам. Тому на показники продуктивності її наявність не позначилася, і Lucid Air Sapphire розвиває швидкість 320 км/год і здатний розганятися з місця до «сотні» за 1,89 секунди.

Читайте також:
Новий електрокар Lucid Air б'є рекорди ефективності

Такі показники роблять седан найшвидшим броньованим авто у світі. Його вартість стартує від 475 тисяч доларів. За доплату US Armor Group пропонує оснастити Lucid Air потужнішою бронею, яка захистить від обстрілу з гвинтівок та підриву гранат. Також клієнти можуть отримати розпилювачі перцевого балончика, електрошокери у дверні ручки та приховані бійниці для зброї.