X

У Словаччині пасажирський потяг протаранив автобус: є загиблі та поранені (відео)

Учора, 27 червня, у Словаччині біля міста Нове Замки сталася масштабна аварія – пасажирський потяг зіткнувся з автобусом.

Аварія сталася на залізничному переїзді міжнародної траси, якою курсують експреси за маршрутом Будапешт-Братислава-Прага. У поїзді було близько 100 пасажирів, серед яких й українці, а в автобусі – вісім пасажирів та водій. Внаслідок зіткнення загинуло шестеро людей і є постраждалі, кілька з яких перебувають у тяжкому стані.

На місці зіткнення виникла сильна пожежа, тому окрім рятувальників та медиків залучили пожежну службу. Точна причина аварії наразі невідома. Попередньо зіткнення сталося через проблеми у роботі шлагбауму, а також несправність звукової та світлової сигналізації на переїзді.

Ситуацію прокоментував український журналіст Віталій Глагол. Але розповів, що поїзд, який потрапив у ДТП – EuroCity 279. Він рухався маршрутом Прага – Будапешт і зіткнувся з автобусом компанії Arriva. Серед загиблих – лише пасажири автобуса.

Відомо, що на місце ДТП приїжджав Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток. Президент країни Петер Пеллегріні висловив співчуття рідним загиблих. Чи постраждали в цьому інциденті українці, наразі невідомо.

Читайте також:
У Польщі автобус із українцями потрапив у ДТП: є постраждалі (фото)