X

У Монтереї згорів вщент унікальний концепт Ford Probe Ghia (фото)

Класичний концепт-кар Ford, який показали на фестивалі раритетних автомобілів Pebble Beach Concours d’Elegance цього року, повністю знищено у пожежі. Відновленню машина не підлягає.

Йдеться про концепт Ford Probe I 1979 року, який був розроблений Ghia. Реставраційна майстерня компанія Scott Grundfor, якій він належав, повідомила про сумну подію. Відомо, що ретро-авто після заходу у Монтереї погрузили у закритий автомобільний причіп, але по дорозі він потрапив в аварію. Внаслідок зіткнення з іншим автомобілем причеп спалахнув. У пожежі знищено біло і концепт. Залишилася від нього лише основна рама.

«З глибоким сумом та важким серцем ми втратили наш Ford Ghia Probe I Prototype 1979 року в аварії на шосе наприкінці дня у неділю після показу автомобіля на Pebble Beach Concours d’Elegance. Нам пощастило назавжди стати частиною історії цього автомобіля, хоч би якою трагічною не була ця подія, і ми привеземо те, що залишилося від авто, додому в Арройо-Гранді, щоб вона могла залишитися поряд з прототипами з кузовами Ghia/Ford у нашій колекції», – Сказали в Scott Grundfor.

Читайте також:
Розкішний гіперкар Koenigsegg згорів ущент під час автопробігу (відео)

Ford Probe I від Ghia – один із кількох концептів Probe, побудованих з 1979 по 1985 рік. Він мав продемонструвати передові аеродинамічні рішення, які впливають на паливну економічність. Probe I був просто макетом. Він використав модифіковану платформу Fox. Під капотом знаходився турбований 2,3-літровий чотирициліндровий двигун, що рухав задні колеса.