X

У Києві помічено рідкісний електрокрос Fisker Ocean

Продукція американської компанії Fisker досить велика рідкість не лише в Україні, а й у себе на батьківщині. Річ у тім, що фірми Хенріка Фіскера, талановитого данського дизайнера та невдачливого підприємця, постійно потрапляють у фінансові ями. Не стала винятком остання заснована ним компанія Fisker Inc., яка влітку цього року оголосила себе банкрутом.

На тлі цього було влаштовано грандіозний розпродаж електричних кросоверів Fisker Ocean, яких виготовили менше ніж 5 тисяч екземплярів. 3231 екземпляр Ocean, що залишилися в наявності, планувалося продати компанії American Lease за $46,3 млн. Ціни на машини варіюються від 2,5 до 16,5 тисяч доларів залежно від стану. Ймовірно, один із цих автомобілів тепер отримав українську «прописку».

Нагадаємо, що дебют “найзручнішого та комфортабельнішого SUV на електротязі” відбувся на початку 2020 року на виставці CES. На той час за нього просили від $37 499 тисяч. За своїми розмірами Fisker Ocean належить до середньорозмірних кросоверів – його довжина 4,6 м. У рух кросовер наводить один 279-сильний мотор або пара електродвигунів сумарною потужністю 558 к.с. За даними виробника, автомобіль оснащений акумуляторною батареєю енергомісткістю 113 кВт-год, а запас ходу становить до 579 км.