X

У Києві помічені рідкісні японські спорткари

Тепла погода та традиційне серпневе скорочення машин на київських дорогах, очевидно, стимулювали власників рідкісних японських спорткарів Daihatsu Copen першого покоління вибратися на прогулянку. Причому, одразу два різні екземпляри були помічені командою “Автоцентру” у різних частинах столиці.

Нагадаємо, що перше покоління купе-кабріолета Daihatsu Copen, (так, не дивуйтеся, є ще й друге, яке випускається досі (!), дебютувало в модельній гамі японського виробника в далекому 2002. Двомісний “малюк” відноситься до так званої категорії К-карів, яка в Японії має певні переваги для власників завдяки їх компактним розмірам (до 3,4 м), скромному об’єму двигуна (до 660 см3) та мінімальній потужності (47 кВт/64 к.с.).

У 2005 році на автошоу у Франкфурті була представлена ​​європейська версія з “нормальним” 1,3-літровим 87-сильним атмосферним мотором і лівим розташуванням керма. Автомобіль продавався в Європі до 2011 року, а останні екземпляри купе-кабріолета першого покоління були виготовлені у вересні 2012 року. Крім версії зі складним жорстким дахом, компанія в період з 2002 по 2007 рік пропонувала родстер зі знімним жорстким дахом.