X

У Києві на Оболоні відкрили з’їзди на новій розв’язці (фото)

Сьогодні, 30 серпня, у Києві запустили повноцінний рух на новій транспортній розв’язці. Путепровід знаходиться на перетині вулиць Полярної та Богатирської.

Як розповів мер Києва Віталій Кличко, проїзд по зведеному путерповоду було дозволено з травня місяця цього року, а зараз відкрили бічні з’їзди та заїзди. Автотранспорт, у тому числі тролейбуси, рухаються цією розв’язкою без додаткових обмежень. Також цілком завершили роботи з облаштування інфраструктури в районі цієї розв’язки, а благоустрій території обіцяють закінчити найближчим часом.

«На об’єкті облаштували 5-пролітну естакаду, з’їзди та заїзди транспортної розв’язки, тротуари та велодоріжки. Встановили зовнішнє освітлення, переклали інженерні мережі. Збудували й підземний пішохідний перехід із пандусами для маломобільних груп населення. Враховано всі вимоги щодо інклюзивності», – розповів Кличко.

Читайте також:
У Києві відкрили пішохідний міст на Оболонський острів (відео)

Також він зазначив, що ця розв’язка повністю відповідає європейському рівню. Вона покликана збільшити пропускну спроможність транспортного вузла та зменшити пробки у цій частині Оболоні. Ще тривають роботи на одній із ділянок дороги на вулиці Богатирській. Фахівці укладають дорожнє полотно та встановлюють опори освітлення, облаштують тротуари та велодоріжки, оновлюють інженерні мережі.