X

Toyota оновила спортивний хетчбек GR Corolla

Популярний повнопривідний спорткар отримав нову автоматичну трансмісію та інші поновлення. Про це повідомляє пресслужба виробника.

GR Corolla 2025 модельного року отримала у своє розпорядження 8-ступеневу автоматичну КП GAZOO Racing Direct Automatic Transmission (DAT) з підрульовими перемикачами та покращеною швидкодією. Вона була розроблена за участю відомих гонщиків та пройшла перевірку на трасі Fuji International Speedway. Як альтернативу покупці новинки зможуть замовити 6-ступеневу “механіку”.

Ще одним важливим аспектом оновлення стало збільшення моменту, що крутить, двигуна з 370 до 400 Нм. Раніше таку віддачу мала лімітована версія Morizo, представлена ​​у 2023 році. Нагадаємо, що GR Corolla оснащується турбованим 1,6-літровим 3-циліндровим двигуном G16E-GTS, що розвиває потужність 300 к.с. при 6500 об/хв.

Крім того, у процесі модернізації було доопрацьовано зчеплення на версії з МКП, а нові налаштування підвіски дозволили покращити керованість та стабільність машини під час проходження поворотів. На версії з новою АКП встановили систему Launch Control, яка допоможе водієві за інтенсивних розгонів з місця.

Зовні новинка відрізняється іншим переднім бампером, який дозволив розмістити нові компоненти системи охолодження – додатковий радіатор та охолоджувач трансмісійної оливи АКП. Крім того, його оптимізовано з погляду аеродинаміки.

Оновлена Toyota GR Corolla з’явиться в американських дилерів наприкінці нинішнього року за ціною від $38860 за версію з 6-ступеневою МКП у базовій комплектації Core.

Раніше “Автоцентр” розповідав, що Toyota випустила спецверсію GR Yaris TGR Italy Limited Edition, присвячену перемозі компанії в ралі в 1973 році.