X

4-роторна Mazda RX-7 видала 1240 к.с.

Постройка автомобиля для уличных гонок заняла около шести лет

Цього року відвідувачі тюнінг-шоу SEMA 2022 у Лас-Вегасі змогли побачити результат практично шестирічної роботи автора YouTube-каналу Роба Дама (Rob Dahm) — чотирироторне повнопривідне купе Mazda RX-7. Цей автомобіль, що переливається у світлі софітів, з широким бодікитом призначений для вуличних перегонів.

Зовні легендарне японське купе має досить виточнений вигляд. Але ця чарівність розвіюється як тільки з розташованих за передніми колісними арками вихлопних труб вириваються язики полум’я. Доповнює образ звук вихлопу, характерний для гоночних болідів 1990-х років.

У моторному відсіку розташований чотирироторний двигун Ванкеля з турбонаддувом потужністю 1240 к.с. Вся ця міць відправляється на всі чотири колеса через систему повного приводу від Nissan GT-R.

Спорткар Mazda RX-7 випускався у 1978-2002 роках. За ці роки модель змінила три покоління. Ймовірно, саме купе третьої генерації (1992-2002 р) й стало основним для проєкту Роба Дама. Купе комплектувалося 1,3-літровим роторним двигуном 13В, віддача якого в різні роки сягала  255/265/280 к.с., та переднім або заднім приводом.

Читайте також:
Mazda йде з Росії: які збитки зазнає компанія