X

Toyota випустить спец версію GR Yaris TGR Italy Limited Edition

Лімітована версія спортивного хетчбека присвячена перемозі компанії у ралі у 1973 році. Зовнішній вигляд новинки виконаний у стилістиці гоночного боліда Corolla 1600 Coupe, який приніс компанії першу перемогу у WRC.

Toyota GR Yaris TGR Italy Limited Edition планується виготовити в кількості всього 51 екземпляр та придбати його можна буде лише в Італії. Спортивний підрозділ GR таким чином вирішив відзначити 51-шу річницю перемоги бренду у ралійному чемпіонаті WRC. Ексклюзивна версія відрізнятиметься вінтажною лівреєю та фірмовою символікою.

Ліврея натхненна класичним Corolla 1600 Coupe, який здобув першу перемогу в WRC на ралі Press On Rеgardless Rally 1973 року в США 

TGR Italy Limited Edition відрізняється червоними аплікаціями на білому кузові, що робить його схожим на ралійний автомобіль. Ліврея натхненна класичним Corolla 1600 Coupe, який здобув першу перемогу в WRC на ралі Press On Rеgardless Rally 1973 року в США. Особлива емблема TGR Italy Limited Edition із серійним номером кожного екземпляра прикрасить автомобіль у салоні. “Гарячий” хетчбек оснащений комплектом 18-дюймових кованих дисків, пофарбованих у золотистий колір Heritage Gold та взутих у “напівсликі” Pirelli P Zero Trofeo R.

“Гарячий” хетчбек оснащений комплектом 18-дюймових кованих дисків, пофарбованих у золотистий колір Heritage Gold та взутих у “напівсликі” Pirelli P Zero Trofeo R

Під капотом знаходиться турбований 1,5-літровий трициліндровий двигун, який видає 206 кВт/280 к.с. TGR Italy Limited Edition доступний виключно з восьмиступеневою автоматичною коробкою передач, що передає потужність на всі чотири колеса через систему повного приводу GR-Four. Стандартне обладнання включає пакет Tech, що додає паркувальні датчики, систему моніторингу сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду з автоматичним гальмуванням.

GR Yaris TGR Italy Limited Edition коштуватиме 67500 євро, а перші покупці отримають свої авто до кінця 2024 року. Для попереднього замовлення потрібен депозит у розмірі 2500 євро, який включає тестову поїздку на гоночному автомобілі, два VIP-перепустки на сезон TGR Italy 2025 року, спеціальний чохол для автомобіля і спортивний одяг Gazoo Racing.