X

Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони

Японська компанія Toyota готує нову версію спорткара Toyota Supra з потужним V8. Новинка дебютує на національному чемпіонаті з кільцевих перегонів в Австралії.

Toyota Supra заслужила на свою репутацію завдяки рядному шестициліндровому двигуну 2JZ, який встановлювався на купе покоління A80 в 90-х роках і зробив його фаворитом для тюнерів, які прагнуть вичавити з нього велику потужність. Коли у 2020 році Supra повернулася, вона була оснащена 3-літровою рядною “шісткою” від BMW. Але тепер Toyota планує встановити під капотом нової Supra потужний V8. Ця ідея стала реальною завдяки тому, що австралійський підрозділ Toyota вирішив взяти участь у національних змаганнях Supercars Championship у 2026 році.

Перегонову версію GR Supra отримає повністю алюмінієвий 5-літровий V8, який раніше використовувався на серійних моделях компанії, включаючи Lexus IS F, RC F, GS F, LC500 та IS500 F-Sport Performance. Він також був під капотом пікапа Toyota Hilux, який переміг у ралі Дакар під керівництвом Насера ​​Аль-Аттії у 2019 році.

Toyota показала кілька рендерів і глиняну модель, які уявляють, як виглядатиме гоночний автомобіль, з великим заднім крилом і парою блискучих хромованих вихлопних труб, що стирчать збоку. Гоночна Supra також має екстремальний передній спліттер, великі повітрозабірники у передньому бампері та виріз у капоті.

Toyota планує брати участь у перегонах австралійської серії щонайменше п’ять років і виставить на старт як мінімум чотири GR Supra. Walkinshaw Andretti United, партнер Toyota з омологації, представить два боліди, на яких виступатимуть Чаз Мостерт (Chaz Mostert) та Райан Вуд (Ryan Wood).