X

Toyota GR Corolla може отримати коробку-автомат

Сроки выхода такого хот-хэтча пока не озвучивают, но почву уже прощупывают

У Toyota GR Corolla може з’явитися версія з автоматичною коробкою передач. Причина — зниження цікавості клієнтів до «механіки». За даними американського підрозділу компанії, минулого року лише 48% покупців замовили трипедальний GR86, а GR Supra — лише 42%.

Для порівняння, у Volkswagen Golf R, прямого конкурента GR Corolla, співвідношення між «механікою» та «автоматом» складало 50:50. Після майбутнього оновлення механічна версія зникне з лінійки, а Golf GTR вже спочатку запропонують тільки з автоматичною коробкою.

Офіційно появу двопедальної GR Corolla не підтверджено, але для Toyota не складе труднощів випустити такий хот-хетч. Представлений на початку цього року оновлений GT Yaris отримав 1,6-літровий трициліндровий турбомотор і нову автоматичну коробку передач з гідротрансфортматором. Віддача суперміні наразі складає ті ж 300 к.с. та 295 Нм крутного моменту, що й GR Corolla. «Двопедальний» GT Yaris вийшов всього на 18 кг важчим за механічну версію.

Читайте також:
Toyota заявила про створення потужного позашляховика під маркою GR

Очікується, що крім Toyota GR Corolla з автоматичною коробкою передач в лінійці Gazoo Racing з’явиться «заряджений» кросовер. Як кажуть у підрозділі, якщо клієнтам потрібен більш просторий високопродуктивний автомобіль, чому б його не зробити.