X

Toyota випускатиме бензинові автомобілі до повної заборони ДВЗ

До этого момента компания ограничится гибридами

Toyota, як і раніше, вважає, що двигуни внутрішнього згоряння досі мають блискуче майбутнє. Цим і пояснюється відмова компанії активізувати перехід на електромобілі та інвестиції в традиційні технології. Зокрема, у ДВЗ для таких моделей як GR86, GR Yaris, GR Corolla та GR Supra.

За словами президента Toyota Gazoo Racing Томоя Такахаші, жодних планів з випуску високопродуктивних електромобілів підрозділ не має. GR має намір «використовувати двигуни внутрішнього згоряння якнайчастіше». І навіть якщо ДВЗ опиниться під повною забороною, на думку Такахаші, вони «не такі вже й погані», набагато небезпечніший за вуглець.

У світлі цих заяв постає питання про долю електричного спорткупе FT-Se, концепт якого Toyota показала у жовтні 2023 року на виставці Japan Mobility Show у Токіо. Його розробкою займався спортивний підрозділ компанії. Це було двомісне купе з двома електродвигунами, що забезпечують повний привід. За заявами розробників, з місця до 100 км/год електродводверка прискорювалася за 3,0 секунди, а максимальна швидкість досягала 250 км/год.

Як заявляв раніше керівник проєкту GR Desing Group Хідеакі Іїда, до серії FT-Se може піти після 2026 року. Наявність у спортивній лінійці електричних моделей GR була б безпрограшним варіантом, але поки Toyota більше зацікавлена у ДВЗ.

За словами Такахаші, скоротити викиди вуглекислого газу від своїх автомобілів Toyota може за рахунок гібридних технологій. Також він не виключив використання синтетичного палива. Як відомо, Toyota все ще розробляє двигуни внутрішнього згоряння, що працюють на водні.

Наразі підрозділ GR зайнятий розробкою неназваного високопродуктивного кросовера. Також очікується «двопедальна» версія GR Corolla.

Читайте також:
Ram презентував новий пікап для конкуренції з Toyota Hilux (фото)

Незабаром Lexus запустить у серію потужний 1,6-літровий трициліндровий турбомотор, який використовувався в концепті «гарячого» хетчбека LBZ. За попередніми даними, віддача агрегату в майбутньому компактному кросовері скаде 300 к.с. та 400 Нм крутного моменту.