X

Tesla скоротила оснащення Model 3 і ModelY, але клієнти не в курсі

Так компания Маска пытается справиться с нехваткой чипов

Tesla потайки урізала оснащення двох популярних моделей — Model 3 і Model Y. Щоправда, це стосується тільки автомобілів китайської збірки. За деякими даними, вони позбулися додаткового електронного блоку управління в кермовому механізмі. Це було зроблено для того, щоб скоротити нестачу напівпровідникових чипів, але майбутнім клієнтам про це не повідомили. З заводу “китайської” гігафабрики зійшло вже кілька десятої тисяч “урізаних” електрокарів.

Відсутність раніше встановлюваного блоку, нібито ніяк не позначиться на безпеці, оскільки, він відігравав роль резервного. З іншого боку, такий захід дасть змогу Tesla неабияк заощадити, особливо враховуючи тривалу напівпровідникову кризу.

Цікаво ще й те, що автопілот другого рівня, який зараз використовується в Tesla, може працювати без деталі. З сучасною версією Full Self-Driving (FSD) куди складніше. Оновлення для неї користувачі могли встановлювати “повітрям”. Власникам “урізаних” Model 3 і Model Y китайської збірки навряд чи це вдасться зробити самостійно.

Варто нагадати, що Tesla поставляє електромобілі Model 3 і Model Y зі своєї фабрики в Шанхаї не тільки на ринок Китаю. На “китайських” Теслах їздять жителі низки європейських країн і Австралії. Зокрема, в Європі проблеми з FSD можуть виникнути у клієнтів марки з Великої Британії та Німеччини.

Читайте також:
Новий суперник Tesla за $100 000 може проїжджати на одному заряді до 1000 км