X

Tesla Model Y розбили в американському краш-тесті —електрокар зумів здивувати (відео)

Компания Tesla старается серьезно подходить к безопасности своих электрокаров, поэтому они всегда демонстрируют хорошие результаты в краш-тестах

Національне управління безпеки руху на трасах США (NHTSA) вже неодноразово випробовувало електромобілі Tesla. Ідеально проявили себе Model 3, Model S і Model X. Тепер американський регулятор провів випробування кросовера Tesla Model Y. У тестуванні задіяли повнопривідну версію Long Range.

У рамках випробування кросовер Тесла перевірили на пасивну безпеку. Цей тест передбачає фронтальний удар зі зміщенням на швидкості 56 км/год, бічний удар рухомим візком з бар’єром на 62 км/год, бічне зіткнення зі стовпом на швидкості 32 км/год і перевірку міцності даху під час перекидання. У всіх випробуваннях кросовер продемонстрував бездоганний результат.

За всі краш-тести електромобіль Тесла отримав максимальні п’ять балів від експертів NHTSA. Під час тесту на перекидання результат і зовсім перевершив всі очікування. Річ у тім, що ймовірність перекидання Tesla Model Y становить 7,9%, що є найнижчим показником серед кросоверів, які коли-небудь тестувала організація. В результаті Тесла знову отримала максимальну оцінку безпеки від експертів агентства.

Зазначимо, що Model Y стоїть на базі седана Model 3. Попри те, що уніфікація становить близько 75%, кузов кросовера посилений таким чином, що сила удару розсіюється ще до того, як дійде до пасажирів або водія. В результаті ймовірність травмування дуже низька. До того ж виробник допрацював захист акумулятора, і тепер ймовірність загоряння також зменшилася.

Читайте також:
Китайский електроседан без подушек безопасности разбили в краш-тесте (видео)