X

Tesla готує 6-місний подовжений Model Y

Американські споживачі можуть придбати Tesla Model Y з трьома рядами сидінь, але версія для Піднебесної буде дещо іншою. Про це повідомляє портал Carscoops.

Відомий виробник електрокарів готує особливу версію для китайського ринку, яка буде місткішою і довшою за чинну американську модифікацію з трьома рядами сидінь. У компанії Tesla працюють над фейсліфтинговою версією самого SUV Model Y, що продається, прем’єра якого запланована на майбутній рік. Але ця історія отримала цікаве продовження цього тижня, коли з’явилася інформація про інший варіант 6-місного варіанта Model Y для китайського ринку, який також запланований на 2025 рік.

Нагадаємо, що Model Y була представлена ​​у 2020 році. Ця модель стала серйозним успіхом для компанії Tesla і легковим автомобілем у світі, що найбільше продається. Але в нинішньому році інтерес покупців до моделі різко пішов на спад, що виробник сподівається виправити завдяки рестайлінгу «Juniper» та модернізації, що передбачає візуальні, якісні та технічні оновлення, які вже були представлені на седані рестайлінгу Model 3 «Highland».

У Китаї у Model Y багато конкурентів, які вже сьогодні пропонують просторі салони з трьома рядами сидінь, причому більш доступні за ціною. Очікується, що наступного року Tesla зможе запропонувати шестимісний варіант Model Y для внутрішнього китайського ринку. Крім того, компанія має намір посилити свої позиції у Піднебесній за допомогою рестайлінгового позашляховика. Якщо досвід з подовженою версією Model Y у Китаї буде успішним, у Tesla не виключають можливості появи цієї модифікації із трьома рядами сидінь на інших ринках.