X

Так виглядає сальто мортале на автомобілі (відео)

В результате ДТП никто не пострадал

На проспекті Леоніда Каденюка у Києві сталося ДТП за участю нетверезої 31-річної водійки. Відео з місця події опублікував у Facebook Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України.

Драгер на місці події видав результат — 1,34 проміле. На щастя, під-час нічного ДТП ніхно не постраждав. Якби цей ефектний кульбіт вона виконала в денний час, жертв могло бути багато.

На винуватицю склали протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП) КУпАП. Чим закінчиться для жінки цей заїзд, вирішить суд.

Можливо, нам вартувало би перейняти досвід деяких європейських країн, де в якості покарання за п’яне водіння передбачено конфіскацію автомобіля. 7 березня подібну норму ухвалив уряд Латвії, а вже наступного дня перший автовоз із конфіскованими автомобілями вирушив до України.

Подібну норму можуть ухвалити і в Україні. Зокрема, 3 березня 2023 року до Верховної Ради передано законопроект №9076. Його автори пропонують конфіскувати автомобіль за другий випадок керування у стані алкогольного сп’яніння. При цьому покарання за пияцтво за кермом вдруге протягом року складе 34 тисячі гривень із позбавленням прав на три роки та платним вилученням автомобіля. За третє порушення протягом року передбачено штраф до 51 тисячі гривень, а транспортний засіб конфіскують на користь держави.

Читайте також:
З Латвії до України приїдуть перші машини, вилучені у п'яних водіїв

Як зазначено на сайті Верховної Ради, 12 квітня 2023 року подано висновок Комітету про включення до порядку денного. Справа за депутатами. Можливо, конфіскація автомобілів для потреб ЗСУ стане дієвим методом боротьби з «гарячими» головами.