X

Суперкар Pagani Zonda 760 LH Льюїса Хемілтона розбився в Уельсі (фото)

Водитель в аварии не пострадал

Американське видання Motor1 опублікувало фото суперкару Pagani Zonda 760 LH, який належав британському гонщику, семиразовому чемпіону світу Льюїсу Хемілтону. Виготовлений на індивідуальне замовлення автомобіль оснащений 760-сильним «атмосферником» V12 робочим об’ємом 7,3 літра. Замість стандартної автоматичної коробки з підрульовими пелюстками на прохання гонщика встановили традиційну «механіку».

Вперше за кермо свого Pagani Zonda Хемілтон сів у 2014 році, а у листопаді 2015 року потрапив на ньому в невелику аварію в Монако. Загалом за сім років володіння він наїздив на суперкарі 1000 км. У середині 2018 року в інтерв’ю The Sunday Times гонщик сказав, що Zonda найгірший «з погляду керованості».

2021 року суперкар перейшов у власність іншого британця, який, схоже, теж любить швидкість. Наслідки цієї любові ви можете бачити на фото, зроблених фотографом Ітаном Гейлом на узбіччі дороги в тунелі Пенмаенбах в Конуї, Уельс. У автомобіля тріснуте лобове скло, розбиті фари, пошкоджені кузовні панелі та задня вісь.

За деякими даними, водій не впорався з керуванням. Коштуватиме йому це чимало. На щастя, водій не постраждав та навіть вибрався із салону без сторонньої допомоги.

Читайте також:
Новітній гібридний BMW XM після ДТП виставили на аукціон (фото)