X

Суперкар Mercedes встановив новий рекорд Нюрбургрингу (відео)

Екстремальний суперкар Mercedes-AMG One знову виїхав на Нюрбургрінг, де побив свій рекорд кола. Пілот DTM Маро Енгель проїхав легендарну 20,8-кілометрову трасу за 6,29 хвилин, покращивши власний рекорд на 5 секунд.

Лімітований суперкар з технологією від F1, повернувся на Нордшляйфе через два роки після минулого рекорду. Новий рекордний заїзд відбувся 23 вересня. Траса була абсолютно суха, температура повітря становила 15 °C, а температура асфальту — 20 °C. Це найкращі умови, на відміну від попередньої спроби, коли траса була трохи вологою.

Середня швидкість Mercedes-AMG One під час цього заїзду становила 192,7 км/год. А 6,29 хв – це найкраще досягнення серед серійних автомобілів. Швидше проїжджали Нюрбургрінг лише окремі гоночні боліди або лімітовані суперкари. Серійні моделі демонстрували гірші результати.

Читайте також:
2,5 літри на 100 км: Toyota Prius встановила світовий рекорд паливної економічності

Автомобілю-рекордсмену під час підготовки до заїзду змінили розвал коліс, вибравши максимально допустимі значення. Також перевели у «бойовий» режим Race Plus механіку. При цьому шини змінювати не стали. AMG One їхав треком на стандартних шинах Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO. У рух його приводив стандартний 1,6-літровий турбодвигун V6, який працює у парі з чотирма електромоторами. Сумарна віддача установки 1063 к.с. Вона дозволяє суперкару розганятися з місця до «сотні» за 2,9 секунди.

https://www.youtube.com/watch?v=ZajCPiJ1ndE" layout="responsive" width="1000" height="563">